Foto: dorisa
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.
1-3
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si karfiol a brokolicu v slanej vode(alebo v pare), tak na skus. Pripravíme si omáčku: Maslo rozpustíme v hrnci nad parou. Žĺtka rozmiešame s citrónovou šťavou, soľou a bielym korením.Žĺtka, ktoré sme rozmiešali prilejeme k maslu miešame, kým omáčka nadobudne krémovú konzistenciu. Potom ju ešte môžeme dochutiť soľou, korením a muškátovým orechom. Touto omáčkou polejeme brokolicu a karfiol a papáme:) Dobrú chuť.
ta vyborna omacka ich pridala ;-)
Ja viem, ze holandise ma veeela kalorii, len som skor myslele "jedlo bez cerveneho masa" teda pre mna zravsie, len som sa zle vyjadrila.