Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou

dorisa - fotkadorisa, 20. novembra 2011
Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Foto: dorisa

Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.

1-3
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Holandská omáčka :
3
1 PL
70 g
1 štipka
1 štipka




Postup

  1. 1

    Uvaríme si karfiol a brokolicu v slanej vode(alebo v pare), tak na skus. Pripravíme si omáčku: Maslo rozpustíme v hrnci nad parou. Žĺtka rozmiešame s citrónovou šťavou, soľou a bielym korením.Žĺtka, ktoré sme rozmiešali prilejeme k maslu miešame, kým omáčka nadobudne krémovú konzistenciu. Potom ju ešte môžeme dochutiť soľou, korením a muškátovým orechom. Touto omáčkou polejeme brokolicu a karfiol a papáme:) Dobrú chuť.

    Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

lyali
Jednoducho láaakavé :-) Brokolicu máš na tanieri krásne zelenú :-)
sneica
ach mnaaaam....karfiol a brokolicu z jogurtovym dresingom a tvrdym syrom,jedavam pravidelne a tentokrat skusim z holandskou omackou...krasne naservirovane a lakave....
tinca
holandská omáčka sa veľmi hodí k zeleninke a vidím že to s tým odčervovaním myslíš vážne:))
dorisa
@tinca , smejem sa hlasne! neviem, či poznáš tento výrok, je to od Raťafáka plachtu z detskej relácie (nepamätám nadpis) ten tak vravel.... no, priznávam, že striedam s normálnym jedlom aj menej kalorické a hlavne obmedzujem mäso. Dnes sme mali dubáčikové rizotko zo slovenskej ryže so syrom, podľa Varechy.
cica2
tak toto by bolo niečo pre mňa, škoda že moji chlapi takéto dobroty nechcú...ale pre seba si spravím, zaujala ma tá omáčka...kk:)
amia
to vypadá dobréé, a s tou omáčkou super.
babav
Chutne jedlo..... @kuchticka sa zabudla pozriet na kalorie...
ta vyborna omacka ich pridala ;-)
kuchticka
@babav , nachytala si ma "na hruskach" :-)))
Ja viem, ze holandise ma veeela kalorii, len som skor myslele "jedlo bez cerveneho masa" teda pre mna zravsie, len som sa zle vyjadrila.
cathyc
Holandskú omáčku som už skúšala, ale nepodarila sa mi, tak hádam teraz to už bude ok. teším sa na skvelé jedlo...Ukladám.