Foto: janka1710
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
60 g rozpustené |
|
350 ml |
|
1/2 bal. |
|
|
|
poleva: | |
2 lyžice |
|
1 dcl |
|
1,5 pohára |
|
(rum) |
|
1 pohár |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky (v mojom prípade najskôr tekuté a potom sypké). Zapneme program "Cesto" a v pekárni sa nám cesto vymiesi a aj v nej krásne vykysne.
-
2
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na bochníky, ktoré si valčekom vyvaľkáme. Pomocou pohára vykrajujeme krúžky (v mojom prípade aj iné tvary :) a v strede vykrojíme dierky (nemusíme).
-
3
Šišky potom vyprážame v horúcom oleji a poukladáme na tácku. Pripravíme si polevu: Na malom plameni roztopíme maslo, prilejeme mlieko a kryšt. cukor. Keď sa cukor roztopí polevu odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutej polevy pridáme um a práškový cukor. Dobre rozmiešame a vychladnuté šišky namáčame do polevy.
-
4
Chvíľku počkáme, kým nám poleva stuhne a potom sa môžme do nich pustiť :) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu