Recepty, kde je zázvor
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme
pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú
kapustu umyjeme a nakrájame asi na
5 cm kúsky, ...
Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v
maslovej omáčke s príchuťou čili,
to je pekné, jednoduché, chutné a
rýchle jedlo!...
Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Šťavnatý mrkvový koláč s mascarpone
Skúsila som asi tri recepty na mrkvový koláč, ale tento sa mi pozdával najviac.
Najexotickejšia mrkvičková polievka
Tento recept nie je úplne môj výtvor, ale nechala som sa inšpirovať a pretvorila som si...
Pho - vegetariánska verzia
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept....
Kurací paprikáš à la Bogar
Tento recept je obľúbený a rýchly, milujú ho hlavne deti. Ako prílohu môžete použiť knedľu...
Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v
japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta
prekladaná bravčovým bôčikom....
Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...
Zázvorovica
Zázvorovica pre zdravie. Každý
večer počas chrípkového obdobia 1
PL alebo rovno panáka.
Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je
skutočne...
Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...
Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm....
Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.
Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé
kocky, opečieme na repkovom
oleji, pridáme soľ, korenie a saké...
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku,
aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre
zohriatej na...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta),
pomaly pridávame horúcu vodu a...
Hovädzie mäso na pomarančoch
Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, ...
Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...
Prívarok z červenej šošovice a batatov
Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v maslovej omáčke s príchuťou čili, to je pekné, jednoduché, chutné a rýchle jedlo!...

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....

Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.

Šťavnatý mrkvový koláč s mascarpone
Skúsila som asi tri recepty na mrkvový koláč, ale tento sa mi pozdával najviac.

Najexotickejšia mrkvičková polievka
Tento recept nie je úplne môj výtvor, ale nechala som sa inšpirovať a pretvorila som si...

Pho - vegetariánska verzia
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept....

Kurací paprikáš à la Bogar
Tento recept je obľúbený a rýchly, milujú ho hlavne deti. Ako prílohu môžete použiť knedľu...

Vegan zeleninové karí s cícerom
Výborný tip na chutnú večeru pre celú rodinu. Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu či...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...

Zázvorovica
Zázvorovica pre zdravie. Každý večer počas chrípkového obdobia 1 PL alebo rovno panáka.

Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...

Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm....

Roláda z daniela plnená šunkou na červenom víne
Dnešný obed z daniela. Roládu som plnila šunkou a pripravila na červenom víne.

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

Hovädzie mäso na pomarančoch
Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, ...

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

Prívarok z červenej šošovice a batatov
Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...