Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia so zelerom na čínsky spôsob

estika104 - bez fotkyestika104, 4. februára 2021

Chutný a nenáročný recept.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-400 g
1-2 ks
3-4 strúčiky
2 dl
1 ks
1 ČL
2-3 ČL nastrúhaný
2 dl
2-3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance a mierne posolíme (nie veľa, v recepte sa používa sójová omáčka). V miske zmiešame polovicu sójovej omáčky, vajce, horčicu, polovicu zázvoru a do tejto zmesi pridáme nakrájané mäso. Necháme pácovať 1/2 hod - 1 hod. Medzitým si nakrájame na tenšie rezance zeler. Cesnak nakrájame na plátky.

  2. 2

    Na olivovom oleji prudko opečieme mäso aj s pácom, po opečení (asi 5-10 min) mäso vyberieme z panvice. Pridáme znovu trochu olivového oleja a orestujeme cesnak, neskôr pridáme nakrájaný zeler a orestujeme aj ten. Mierne osolíme, okoreníme, pridáme trochu bieleho vína a podusíme.

  3. 3

    Keď zeler zmäkne, pridáme naspať opečené mäso a chvíľu spolu podusíme (ak treba, podlejeme trochou vody alebo vývaru). Po 5-10 minútach mäso so zelerom zalejeme zmesou vína, sójovej omáčky, zázvoru a Solamylu a necháme prevrieť. Podávame s ryžou basmati, alebo ryžovými rezancami. Dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

matased
Veľmi zaujímavá kombinácia a nevšedná, zeler a pác so zázvorom...Láka ma to vyskúšať. Vďaka