Kuracie prsia so zelerom na čínsky spôsob
Chutný a nenáročný recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300-400 g |
|
1-2 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
2 dl |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
2-3 ČL nastrúhaný |
|
2 dl |
|
2-3 ČL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance a mierne posolíme (nie veľa, v recepte sa používa sójová omáčka). V miske zmiešame polovicu sójovej omáčky, vajce, horčicu, polovicu zázvoru a do tejto zmesi pridáme nakrájané mäso. Necháme pácovať 1/2 hod - 1 hod. Medzitým si nakrájame na tenšie rezance zeler. Cesnak nakrájame na plátky.
- 2
Na olivovom oleji prudko opečieme mäso aj s pácom, po opečení (asi 5-10 min) mäso vyberieme z panvice. Pridáme znovu trochu olivového oleja a orestujeme cesnak, neskôr pridáme nakrájaný zeler a orestujeme aj ten. Mierne osolíme, okoreníme, pridáme trochu bieleho vína a podusíme.
- 3
Keď zeler zmäkne, pridáme naspať opečené mäso a chvíľu spolu podusíme (ak treba, podlejeme trochou vody alebo vývaru). Po 5-10 minútach mäso so zelerom zalejeme zmesou vína, sójovej omáčky, zázvoru a Solamylu a necháme prevrieť. Podávame s ryžou basmati, alebo ryžovými rezancami. Dobrú chuť:-)
Tiež kuracie prsia:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu