Chai latte s vôňou orientu
Foto: Saymona
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra. Milujem tú chuť korenín. Každý ma Zobraziť celý popisVonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra. Milujem tú chuť korenín. Každý ma ten svoj recept a postup prípravy tohto koreneného "zlata". Toto je ten môj a takto mi chutí najviac.
Suroviny
5 ks |
|
15 ks |
|
6 ks |
|
1 drievko |
|
1/3 ks |
|
1/3 ČL |
|
10 ks |
|
2 vrecúška |
|
1/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
400 ml |
|
2 PL (alebo hnedý cukor) |
|
Na podávanie: | |
|
Postup
-
1
Do vody nalámem škoricu, pridám vanilkový struk (môžete nahradiť aj vanilkovou esenciou) a čierne čaje.
- 2
Všetky ostatné korenia som si nadrvila v mažiari a pridala som to do hrnca. Všetko spolu varíme okolo 5 minút, aby sa chute krásne spojili. Odstavíme z ohňa. Osladíme medom alebo hnedým cukrom.
- 3
Ja si trošku odlejem no hrnčeka a zalejem sójovým mliekom a vychutnávam si krásne chute korenia. A zbytok si zatiaľ odložím do chladničky.
- 4
Každý ma ten svoj spôsob prípravy a recepty sa líšia z krajiny na krajinu. Niekde používajú kondenzovane mlieko, niekde pridávajú citrónovú trávu či bobkový list ;) Mne to chuti takto ale je len na Vás ako si prispôsobíte vy. DOBRÚ CHUŤ
Tiež horúci nápoj:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ĎAKUJEM Haji. Prajem skoré uzdravenie I keď teoreticky klinčeky sú na boľavé zúbky najlepšie :)
Som Veľmi Rada ze chutilo ;3. Aj ja milujem ten nádherný orchester chutí A keď človek potrebuje nakopnúť zohriať sa je to paráda;3