Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Foto: luzienka
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Zdroj: nakrm_modlivku
príprava
Suroviny
|
|
450 g olúpané |
|
500 ml |
|
1/2 ks |
|
2 hrste (alebo shiitake, šampiňóny...) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 cm |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu, kapiu, chilli, mrkvu a zázvor najkrájame na tenké plátky alebo lepšie slížiky. Huby shimeji prepolíme a odložíme bokom.
- 2
Vo woku rozpálime olivový olej, pridáme nasekaný zázvor, chilli, prelisovaný strúčik cesnaku a chvíľu opekáme.
- 3
Pridáme olúpané tigrie krevety. Krevety opekáme, kým nechytia červenú farbu z každej strany a "nerozkvitnú". Potom prihodíme zvyšnú zeleninu a restujeme a miešame, kým zelenina nezmäkne.
- 4
Krevetovo-zeleninovú zmes zalejeme kokosovým mliekom. Malo by ho tam byť viac ako tej zmesi. Chvíľu povaríme, ochutíme štipkou soli a korenia.
- 5
Pridáme červenú karí pastu podľa chuti (cca 3 lyžice). Dobre rozmiešame a nechame bublať. Nakoniec pridáme huby shimeji - ak použijete iné huby, dajte ich restovať naraz so zeleninou, shimeji totiž potrebujú veľmi málo času na tepelnú úpravu.
- 6
Do zmesi pridajte ryžové rezance a miešajte. Rezance budú dobré za pár minút a pekne nasiaknu chuťou karí.
- 7
V prípade, že nie ste milovníkmi chilli ako ja, môžete chilli úplne vynechať alebo dať len jednu, červená karí pasta je totiž dosť aromatická:) Dobrú chuť.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: Kari pasta sa dava prva a opecie sa na oleji aby zacala vonat