Kuracie prsia s ryžovými rezancami fotorecept
Foto: marienka44
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso marinovalo Zobraziť celý popisPo dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso marinovalo celú noc.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
340 g |
|
1 ks |
|
2 stonky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
1 bal. |
|
2 strúčiky |
|
cca 300 ml |
|
|
|
Marináda: | |
80 ml |
|
1 PL postrúhaný |
|
2 strúčiky (pretlačený) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/4 KL |
|
podľa chutii |
|
Postup
-
1
Marinádu pripravíme zmiešaním ingrediencií.
- 2
Kúpila som kuracie prsia na soté, ale tie pomerne veľké kusy mäsa som ešte pokrájala na tenké rezančeky. Pridáme polovicu marinády a mäso marinujeme minimálne 1 hodinu, v mojom prípade celú noc. Musela som ísť na nákup chýbajúcich zložiek, ako pekinská kapusta, stonkový zeler ap. Začiatok prípravy smažením cibule:
- 3
Panvicu poriadne rozohrejeme (ja som pridala do nej aj 1 PL repkového oleja) a postupne po častiach opečieme marinované mäso. Keby sme dali naraz všetko mäso, olej by sa ochladil. Keď sa mäso zatiahne, vyberieme ho a dáme bokom do tepla.
- 4
Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Stonkový zeler umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a pokrájame na rezance a la julienne. Čínsku kapustu posekáme. Červenú a zelenú papriku umyjeme (odstránime stopku a jadrovník) a pokrájame na tenké prúžky. Cesnak pokrájame na plátky.
- 5
V tej iste panvici s hrubým akutermickým dnom, kde sme opekali mäso, nalejeme trochu oleja a rozhorúčime ho. Následne vložíme pokrájanú cibuľu a ostatné uvedené suroviny. Krátko opražíme a pomiešame. K zelenine pridáme ryžové rezance a zalejeme pripraveným kuracím vývarom, ktorý som pripravila z polovice kocky kuracieho bujónu a vriacej vody z varnej kanvice.
- 6
Ryžové rezance v surovom stave:
- 7
Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Keď sú rezance uvarené, premiešame a pridáme zbytok marinády a predpripravené mäso. Opäť premiešame, prehrejeme a odstavíme. Podávame bez prílohy, keďže sú v jedle ryžové rezance. Ja som si k tomu urobila ľadový šalát s octovou zálievkou. Vnučke a aj mne jedlo veľmi chutilo, bola to zmena. Zároveň som spotrebovala ryžové rezance, ktoré som mala dávnejšie kúpené.
- 8
Na plynový horák som položila takýto nádstavec, aby wok bol vyhrievaný v lôžku rovnomerne a vysoko:
- 2
Diskusia k receptu