Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie prsia s ryžovými rezancami fotorecept

marienka44 - fotkamarienka44, 8. marca 2021

Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso marinovalo Zobraziť celý popisPo dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso marinovalo celú noc.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

340 g
1 ks
2 stonky
2 ks
1 ks
1/2 ks
1/4 ks
1 bal.
2 strúčiky
cca 300 ml
Marináda:
80 ml
1 PL postrúhaný
2 strúčiky (pretlačený)
1 PL
1 PL
1/4 KL
podľa chutii




Postup

  1. 1

    Marinádu pripravíme zmiešaním ingrediencií.

  2. 2

    Kúpila som kuracie prsia na soté, ale tie pomerne veľké kusy mäsa som ešte pokrájala na tenké rezančeky. Pridáme polovicu marinády a mäso marinujeme minimálne 1 hodinu, v mojom prípade celú noc. Musela som ísť na nákup chýbajúcich zložiek, ako pekinská kapusta, stonkový zeler ap. Začiatok prípravy smažením cibule:

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Panvicu poriadne rozohrejeme (ja som pridala do nej aj 1 PL repkového oleja) a postupne po častiach opečieme marinované mäso. Keby sme dali naraz všetko mäso, olej by sa ochladil. Keď sa mäso zatiahne, vyberieme ho a dáme bokom do tepla.

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Stonkový zeler umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a pokrájame na rezance a la julienne. Čínsku kapustu posekáme. Červenú a zelenú papriku umyjeme (odstránime stopku a jadrovník) a pokrájame na tenké prúžky. Cesnak pokrájame na plátky.

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V tej iste panvici s hrubým akutermickým dnom, kde sme opekali mäso, nalejeme trochu oleja a rozhorúčime ho. Následne vložíme pokrájanú cibuľu a ostatné uvedené suroviny. Krátko opražíme a pomiešame. K zelenine pridáme ryžové rezance a zalejeme pripraveným kuracím vývarom, ktorý som pripravila z polovice kocky kuracieho bujónu a vriacej vody z varnej kanvice.

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ryžové rezance v surovom stave:

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Keď sú rezance uvarené, premiešame a pridáme zbytok marinády a predpripravené mäso. Opäť premiešame, prehrejeme a odstavíme. Podávame bez prílohy, keďže sú v jedle ryžové rezance. Ja som si k tomu urobila ľadový šalát s octovou zálievkou. Vnučke a aj mne jedlo veľmi chutilo, bola to zmena. Zároveň som spotrebovala ryžové rezance, ktoré som mala dávnejšie kúpené.

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na plynový horák som položila takýto nádstavec, aby wok bol vyhrievaný v lôžku rovnomerne a vysoko:

    Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia