Quinoový šalát s ovocím, medom a mätou

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020
Quinoový šalát s ovocím, medom a mätou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
80 g
80 g
80 g
Dresing:
80 g čerstvý
60 g
50 ml
15-20 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinou uvaríme, schladíme a scedíme. Jahody prekrojíme na polovice alebo štvrtinky (ak sú veľké). Zázvor nastrúhame najemno a scedíme z neho šťavu, pridáme do nej med, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú mätu a vymiešame dresing.

  2. 2

    Do misy dáme quinou, ovocie, prelejeme dresingom a opatrne premiešame, aby sme nerozbili ovocie. Hneď podávame.

  3. 3

    Môžete použiť rôzne ovocie podľa sezóny. Šalát namiešame tesne pred podávaním, aby v ňom ovocie nezmäklo.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Ovocné, Olovrant, Šaláty, Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre