Quinoový šalát s ovocím, medom a mätou
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Quinou uvaríme, schladíme a scedíme. Jahody prekrojíme na polovice alebo štvrtinky (ak sú veľké). Zázvor nastrúhame najemno a scedíme z neho šťavu, pridáme do nej med, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú mätu a vymiešame dresing.
- 2
Do misy dáme quinou, ovocie, prelejeme dresingom a opatrne premiešame, aby sme nerozbili ovocie. Hneď podávame.
- 3
Môžete použiť rôzne ovocie podľa sezóny. Šalát namiešame tesne pred podávaním, aby v ňom ovocie nezmäklo.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu