Sumček s limetkovou omáčkou
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. januára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. januára 2021
Foto: Miloš Mikuš
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistenú mrkvu uvaríme takmer domäkka, scedíme a chvíľu ju pražíme na 2 PL masla ghee. Potom pridáme smotanu a čiastočne zredukujeme. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
- 2
Medzitým na roztopenom masle pomaly opražíme plátky zázvoru doružova, nakrátko pridáme pár vetvičiek tymianu, všetko z masla vyberieme a vložíme osolenú, okorenenú rybu. Najprv opekáme kožou dolu asi 5 minút, potom otočíme a opekáme ešte pár minút.
- 3
Rybu vyberieme, do výpeku pridáme 1 PL masla, limetkovú šťavu, 1–2 kolieska limetky a pár vetvičiek tymianu. Prudko povaríme, podlejeme trochu vývarom alebo vodou a necháme ešte prevrieť. Šťavu precedíme. Pri servírovaní ju môžeme vliať do listu z cibule, ktorú sme rozkrojili a opiekli nasucho dohneda.
Tiež sumček:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu