Recepty, kde je voda
Domáci kečup
Tento rok máme hojnú úrodu paradajok. Pripravila som sa na
zimu, tento dobrý kečup bude...
Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...
Medovo-orechový rez Natália
Fantastický zákusok z medových plátov, orechového korpusu s vaječným krémom šľahaným nad parou s príchuťou kávy....
Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Mandľovo-čokoládová torta
Do misky som rozbila 3 vajcia. Pridala som kryštálový cukor, vanilkový cukor a šľahala...
Klasické nadýchané palacinky
Palacinky sú klasika nášho detstva. Sú obľúbené u detí aj u dospelých....
Jednoduchý domáci chlieb
Múku som preosiala. K múke som postupne pridala soľ, cukor, sušené droždie, olej...
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...
Krehký slivkový koláč
Sezóna sliviek je tu, a preto treba tieto plody zakomponovať aj do koláčov. Tentokrát to...
Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Kuracie prsia na smotane s haluškami
Kuracie mäso na smotane nesmie
chýbať na našom stole. 😋
Výživné pepisotto s restovanou zeleninou nielen pre športovcov
Dnes budeme variť rýchlo, zdravo a výživne. Vyskúšajte šošovicové cestoviny so zeleninou.
Jahodovo-čokoládový zákusok
Začala som prípravou piškótového cesta. Do misky som rozbila 4 vajcia. K nim som pridala...
Základný recept na odpaľované cesto
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...
Kuracie soté s cestovinami
Kuracie prsia mám rada na všetky
spôsoby, hlavne kvôli rýchlemu
vareniu.
Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
Cesnakovo-bazalkový lámavý posúch
Fantastická kombinácia cesnaku, bazalky a masla....
Ovocný šalát, ktorý niečo vydrží
Čerstvý ovocný šalát je najlepšie skonzumovať hneď, inak sa z neho stane nevzhľadná kôpka. Ak...
Torta Karpatka - černoška
Cesto je odpaľované – kakaové. S čokoládovým
krémom chutí fantasticky.
Bezlepkové karamelovo-škoricové sušienky
Karamel: Vodu s cukrom zohrievame na vyššej teplote. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu znížime na...
Kvasáky
Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár....
Domáci kečup
Tento rok máme hojnú úrodu paradajok. Pripravila som sa na zimu, tento dobrý kečup bude...
Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...
Medovo-orechový rez Natália
Fantastický zákusok z medových plátov, orechového korpusu s vaječným krémom šľahaným nad parou s príchuťou kávy....
Rýchly posúch bez kysnutia
Rýchly, voňavý, veľmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť, stačí vám len vareška....
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Mandľovo-čokoládová torta
Do misky som rozbila 3 vajcia. Pridala som kryštálový cukor, vanilkový cukor a šľahala...
Klasické nadýchané palacinky
Palacinky sú klasika nášho detstva. Sú obľúbené u detí aj u dospelých....
Jednoduchý domáci chlieb
Múku som preosiala. K múke som postupne pridala soľ, cukor, sušené droždie, olej...
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...
Krehký slivkový koláč
Sezóna sliviek je tu, a preto treba tieto plody zakomponovať aj do koláčov. Tentokrát to...
Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Kuracie prsia na smotane s haluškami
Kuracie mäso na smotane nesmie chýbať na našom stole. 😋
Výživné pepisotto s restovanou zeleninou nielen pre športovcov
Dnes budeme variť rýchlo, zdravo a výživne. Vyskúšajte šošovicové cestoviny so zeleninou.
Jahodovo-čokoládový zákusok
Začala som prípravou piškótového cesta. Do misky som rozbila 4 vajcia. K nim som pridala...
Základný recept na odpaľované cesto
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto....
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...
Kuracie soté s cestovinami
Kuracie prsia mám rada na všetky spôsoby, hlavne kvôli rýchlemu vareniu.
Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
Cesnakovo-bazalkový lámavý posúch
Fantastická kombinácia cesnaku, bazalky a masla....
Ovocný šalát, ktorý niečo vydrží
Čerstvý ovocný šalát je najlepšie skonzumovať hneď, inak sa z neho stane nevzhľadná kôpka. Ak...
Torta Karpatka - černoška
Cesto je odpaľované – kakaové. S čokoládovým krémom chutí fantasticky.
Bezlepkové karamelovo-škoricové sušienky
Karamel: Vodu s cukrom zohrievame na vyššej teplote. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu znížime na...
Kvasáky
Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár....