Pečený bôčik
Pečený bôčik

Pečený bôčik

margitka100 - bez fotkymargitka100, 4. novembra 2023
12
porcií
10 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
1 ČL
1 ČL
4 strúčiky
2 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Kožu bôčika narežeme na mriežku.

  2. 2

    Posolíme, okoreníme drvenou rascou, potrieme prelisovaným cesnakom. Pekáč vymastíme sadlom, položíme doň mäsko kožou nahor, podlejeme vodou.

  3. 3

    Zakryjeme alobalom. Dáme piecť na 180 °C. Pečieme 1,5 až 2 hodiny zakryté. Sem tam skontrolujeme a polejeme mäso výpekom.

  4. 4

    Po cca 2 hodinách mäso odokryjeme a pečieme ešte 1/2 hodiny. Keď je mäsko krásne zlatisté, prepnete rúru na gril a dopečieme do chrumkava.

  5. 5

    Dobrú chuť.

    Pečený bôčik  - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia