Pečená kačica
Pečená kačica

Pečená kačica

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 13. novembra 2023

Suroviny

2,5 kg (celá)
1 ks
pár semienok
 (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč.

  2. 2

    Kačicu dobre osolíme (aj z vnútra). Jablko umyjeme a celé vložíme do vnútra kačice. Nešúpeme ho, lebo ináč sa rozpadne.

  3. 3

    Podľa chuti môžeme posypať rascou (10-15 semienok). Kačicu v pekáči podlejeme vodou. Zvyknem dať asi 2 cm vody.

  4. 4

    Prikryjeme a pečieme 1 hodinu na 200 °C. Následne ju otočíme a pečieme ďalšiu hodinu prikrytú. Po dvoch hodinách pečenia ju odkryjeme a pečieme odkrytú 30 minút z jednej a 30 minút z druhej strany.

  5. 5

    Po upečení odstránime jablko a kačicu servírujeme s knedľou a červenou dusenou kapustou.

  6. 6

    Samozrejme každá rúra je iná a dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti kačky. Ale v mojej rúre tie 3 hodiny sú akurát a mäsko sa rozpadáva, také je mäkké.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia