Pečená kačica
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč.
- 2
Kačicu dobre osolíme (aj z vnútra). Jablko umyjeme a celé vložíme do vnútra kačice. Nešúpeme ho, lebo ináč sa rozpadne.
- 3
Podľa chuti môžeme posypať rascou (10-15 semienok). Kačicu v pekáči podlejeme vodou. Zvyknem dať asi 2 cm vody.
- 4
Prikryjeme a pečieme 1 hodinu na 200 °C. Následne ju otočíme a pečieme ďalšiu hodinu prikrytú. Po dvoch hodinách pečenia ju odkryjeme a pečieme odkrytú 30 minút z jednej a 30 minút z druhej strany.
- 5
Po upečení odstránime jablko a kačicu servírujeme s knedľou a červenou dusenou kapustou.
- 6
Samozrejme každá rúra je iná a dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti kačky. Ale v mojej rúre tie 3 hodiny sú akurát a mäsko sa rozpadáva, také je mäkké.
Tiež pečená kačica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na 200 :)