Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Stracciatella roláda fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 11. novembra 2023
Stracciatella roláda (fotorecept)
Foto: eruska25

Jemná roláda s malými kúskami čokolády.

12
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

3 PL
3 ks
3 PL
3 PL teplá
1/2 ks
1 PL
Krém:
250 g
250 ml
4 PL
50 g
Na vrch:

Online leták

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Počas pečenia pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh, cukor a nasekanú čokoládu. Natrieme na vychladnutý korpus, z ktorého najprv stiahneme papier na pečenie.

    Stracciatella roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.

    Stracciatella roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame teplým nožom.

    Stracciatella roláda (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu