Stracciatella roláda fotorecept
Foto: eruska25
Jemná roláda s malými kúskami čokolády.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
7 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Počas pečenia pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh, cukor a nasekanú čokoládu. Natrieme na vychladnutý korpus, z ktorého najprv stiahneme papier na pečenie.
-
2
Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
-
3
Pokrájame teplým nožom.
Diskusia k receptu