Domáci chlieb fotorecept
Foto: olinecka
Aj vy si môžete upiecť túto dobrotu, ktorú zvládnu aj začiatočníci bez námahy.
príprava
na 250/200 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, v strede urobíme jamku nalejeme 250 ml vody, rozmrvíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Po nakysnutí kvásku pridáme zvyšnú vlažnú vodu, ktorú počas miesenia prilievame a zbytok surovín. Vymiesime hladké cesto. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a zľahka premiesime. Boky menšieho plechu vymastíme, vyložíme papierom na pečenie.
-
4
Vypracujeme bochník chleba.
-
5
Preložíme na plech a necháme krátko 15-20 minút nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme chlieb slanou vodou, urobíme zárezy a pečieme vo vyhriatej rúre na 250 stupňov 20 minút na spodnej mriežke rúry. Po 20 minútach pečenia preložíme plech s chlebom do strednej časti rúry, znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
-
6
Po upečení chlieb za horúca potrieme slanou vodou, zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Aj ha pečiem doma.
Ešte a chcem spýtať, či nie je moc slaný, keď sa pred aj po pečení potiera slanou vodou?
Ja som celý čas v tom, že bez vody, mlieka a podobne sa nerozbehne.
Mám v 2 bode napísané že rozmrvíme droždie, ale som zabudla dopísať do250 ml vlažnej vody... Jaj... Stala sa chyba, ale opravím... Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu a prečítanie, krásny dník.
Ďakujem za reakciu na recept som rada že sa recepty páčia veľmi má potešil Tvoj komentár... Chlebík nie je slaný aj po potreti soľ si môžeš pridať podľa seba. Pozdravujem.
Aspoň vieš, aká dobrota.!!!! . Varechači ďakujem za nahliadnutie môjho receptu a čas prečítať recept všetkým.... Ďakujem.
Áno neboj sa pridať.... Ďakujem za nahliadnutie receptu.