Makovo-citrónový zákusok
Foto: katarinalucanova
Vynikajúci nenáročný zákusok. Makové platy naplnené citrónovo-pudingovým krémom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto (2x to isté): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 l |
|
250 g |
|
4 bal. |
|
400 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mak a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
- 2
Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z krému si odoberieme časť s ktorou ozdobíme zákusok a vmiešame doň 2 polievkové lyžice maku.
- 3
Dokončenie: Prvý plát potrieme džemom, na džem natrieme polovicu krému. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Najskôr natrieme džem a na džem druhú polovicu krému. Zákusok dáme schladiť. Keď stuhne pokrájame rezy a na každý rez pomocou cukrárenskej ozdobnej špičky nastriekame odloženú makovú časť krému.
Tiež makový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Možno by som mohla skúsiť zo 1/4 dávky? 5é kusov by sa u nás nezjedlo ani na Vianoce! :)
Mám otázku, mak celý, či mletý?
tiež sa pridavam k tejto otazke