Kotlíkový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

400 g
2 ks
2 ks
2 strúčiky
700 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na štvorčeky.

  2. 2

    Do kotlíka alebo hrnca nalejeme trochu oleja, vložíme všetky pokrájané suroviny a pridáme koreniny, s výnimkou majoránu. Všetko to prikryté dusíme.

  3. 3

    Zo začiatku miešame, kým zmes nepustí šťavu. Keď je mäso mäkké, prilejeme podľa chuti červené víno. Za miešania necháme všetko mierne povrieť.

  4. 4

    Ak treba, dochutíme a pridáme trochu majoránu. Ak máme radi zemiaky v guláši, pridáme ich nakrájané na malé kocky, ale až keď je mäso takmer mäkké

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia