Kotlíkový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

400 g
2 ks
2 ks
2 strúčiky
700 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na štvorčeky.

  2. 2

    Do kotlíka alebo hrnca nalejeme trochu oleja, vložíme všetky pokrájané suroviny a pridáme koreniny, s výnimkou majoránu. Všetko to prikryté dusíme.

  3. 3

    Zo začiatku miešame, kým zmes nepustí šťavu. Keď je mäso mäkké, prilejeme podľa chuti červené víno. Za miešania necháme všetko mierne povrieť.

  4. 4

    Ak treba, dochutíme a pridáme trochu majoránu. Ak máme radi zemiaky v guláši, pridáme ich nakrájané na malé kocky, ale až keď je mäso takmer mäkké

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Dusené, Varené, 50 chlapských jedál

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha