Postup
-
1
Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na štvorčeky.
- 2
Do kotlíka alebo hrnca nalejeme trochu oleja, vložíme všetky pokrájané suroviny a pridáme koreniny, s výnimkou majoránu. Všetko to prikryté dusíme.
- 3
Zo začiatku miešame, kým zmes nepustí šťavu. Keď je mäso mäkké, prilejeme podľa chuti červené víno. Za miešania necháme všetko mierne povrieť.
- 4
Ak treba, dochutíme a pridáme trochu majoránu. Ak máme radi zemiaky v guláši, pridáme ich nakrájané na malé kocky, ale až keď je mäso takmer mäkké
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu