Postup
-
1
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.
- 2
Zmes miešame a pečieme do svetlohneda, podlejeme vodou a necháme prejsť varom.
- 3
Bažanta si rozkrojíme a vložíme do výpeku a prikrytého dusíme domäkka.
- 4
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, chvíľu pečieme, podlejeme vínom, povaríme 10 minút, precedíme cez sito a zeleninu prepasírujeme. Omáčku znova prevaríme a pokrájané mäso ňou polievame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dá sa bažant takto pripraviť aj normálne na platni, či treba do pekáča a trúby? :) to asi bude záležať na tej teplote a čase :)
dopracujeme sa k týmto údajom aj po 6 rokoch? :)