Bažant na víne

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

200 g
3 PL
200 ml
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.

  2. 2

    Zmes miešame a pečieme do svetlohneda, podlejeme vodou a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Bažanta si rozkrojíme a vložíme do výpeku a prikrytého dusíme domäkka.

  4. 4

    Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, chvíľu pečieme, podlejeme vínom, povaríme 10 minút, precedíme cez sito a zeleninu prepasírujeme. Omáčku znova prevaríme a pokrájané mäso ňou polievame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
ahoj Redakcia,
dá sa bažant takto pripraviť aj normálne na platni, či treba do pekáča a trúby? :) to asi bude záležať na tej teplote a čase :)
dopracujeme sa k týmto údajom aj po 6 rokoch? :)