Pečená divá kačica

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

100 g
250 ml
100 ml
1 kl
1 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá kačica takto upravená, mierne ju osolíme zvnútra i zvonku.

  2. 2

    Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme do mäkka.

  3. 3

    Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom.

  4. 4

    Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom.

  5. 5

    Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme. Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty

Diskusia k receptu

Vymazať
42539_1374746981 - profilový obrázok
pit
pit
ked som varil v mojej restike v canade podlievali sme vinkom,a nasolene piekli 1,5 hod a 30 min dopekali odokrite ,,ale aj pomale pecenie je ok ,zalezi aka je to kacka ci hus ci sportova alebo nesporova tie su makke rychlejsie,,of course,,amici a francuzi to miluju ,tieto vtaky,,

Zaujímavé video z archívu TV Varecha