Postup
-
1
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá kačica takto upravená, mierne ju osolíme zvnútra i zvonku.
- 2
Pripravenú kačicu vložíme do pekáča s maslom, mrkvou, cibuľou nakrájanou na plátky, pridáme bobkový list, citrónovú kôru, šťavu a borievky. Všetko spolu pečieme do mäkka.
- 3
Počas pečenia kačicu polievame vlastnou šťavou a podlievame vývarom.
- 4
Upečenú kačicu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, následne opražíme a zalejeme zvyšným vývarom. Dobre zamiešame a necháme prejsť varom.
- 5
Pred dovarením pridáme víno, dochutíme a precedíme. Ako prílohu môžeme podávať rôzne upravené zemiaky, ryžu alebo zeleninové šaláty
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu