Recepty, kde je víno
Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame
na plátky a osmažíme na
suchej panvici. Vyberieme
na tanier a dáme na teplé
miesto.
Tagliatelle s hubovou omáčkou
Cestoviny uvaríme vo väčšom
množstve osolenej vody
s kl oleja, scedíme a necháme
na site odkvapkať.
Kuracie cestoviny s vínom
Uvarené mäso a šunku nakrájame na
kocky. Cibuľu speníme na
oleji, pridáme kečup, mäso
so šunkou, ...
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme
olejom, premiešame
a uložíme na teplé mieste.
Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu
nakrájame na menšie kocky,
cesnak ošúpeme a prelisujeme,
chlieb nastrúhame
a párky pokrájame na
kolieska...
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme,
vypitveme, opálime nad plameňom,
následne ju umyjeme
a nakoniec usušenú
osekáme. Keď je divá...
Bažant na víne
Údenú slaninu pokrájame
na malé kocky a opražíme.
Pridáme pokrájanú cibuľu,
zeleninu, cukor a všetky
koreniny.
Jelení guláš
Na masti speníme
nadrobno nakrájanú
cibuľu. Pridáme mäso
z diviny nakrájané na
kocky, soľ, papriku,
mleté korenie a...
Kotlíkový guláš
Mäso nakrájame na rovnaké
kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak
nakrájame nadrobno.
Paradajky vložíme do vriacej
vody, po chvíli...
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme.
Dáme ho do 1, 2 l vody
a necháme zovrieť. Osolíme,
okoreníme a...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do
pekáča, pridáme slivky, zalejeme
vínom zmiešaným s 250
ml vody, prikryjeme a...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance,
ktoré opečieme na horúcom
oleji. Osolíme, okoreníme,
pridáme posekanú feferónku
a podlejeme vínom
Bravčový bôčik so šampiňónmi
Nádobu na zapekanie vymastíme.
Bôčik nakrájame na
kocky a huby na hrubšie
rezance.
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou
vodou a osušíme. Cesnak
nakrájame na malé prúžky
a prešpikujeme nimi mäso.
Osolíme a okoreníme...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Jahodovo–tvarohová roláda
Bielok, vodu, soľ a citrónovú
šťavu ušľaháme na veľmi
tuhý sneh, potom postupne
pridávame cukor. Opatrne
primiešame...
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou,
vmiešame doň rozšľahané
vajcia, nakrájanú
cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čerešňová polievka s vínom
Čerstvé alebo zavárané čerešne odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadrovníka a olúpeme.
Krémová cuketová polievka
Maslo rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa
návodu, precedíme ich, osolíme
a uschováme v teple.
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra,
zbaveného kože a vykosteného
osolíme.
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté
sušené ovocie necháme
odkvapkať, dáme do misky,
zalejeme vínom a necháme
chvíľu napučať.
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme
(pražené a solené neopekáme),
polovicu z nich rozdrvíme
valčekom. Bujón
s 250 ml vody krátko povaríme
spolu...
Sladkokyslá rybacia polievka
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...
Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...
Mäsová polievka s hubami
Huby namočíme do vody na
20 minút, potom ich vytlačíme,
odstránime nožičky
a nakrájame na pásiky spolu
s mäsom,...
Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.
Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.
Tagliatelle s hubovou omáčkou
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody s kl oleja, scedíme a necháme na site odkvapkať.
Kuracie cestoviny s vínom
Uvarené mäso a šunku nakrájame na kocky. Cibuľu speníme na oleji, pridáme kečup, mäso so šunkou, ...
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.
Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...
Bažant na víne
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.
Jelení guláš
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso z diviny nakrájané na kocky, soľ, papriku, mleté korenie a...
Kotlíkový guláš
Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli...
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Bravčový bôčik so šampiňónmi
Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...
Jahodovo–tvarohová roláda
Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame...
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou, vmiešame doň rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.
Čerešňová polievka s vínom
Čerstvé alebo zavárané čerešne odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadrovníka a olúpeme.
Krémová cuketová polievka
Maslo rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju.
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra, zbaveného kože a vykosteného osolíme.
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Sladkokyslá rybacia polievka
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...
Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...
Mäsová polievka s hubami
Huby namočíme do vody na 20 minút, potom ich vytlačíme, odstránime nožičky a nakrájame na pásiky spolu s mäsom,...
Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.