Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

8 plátkov
50 g
30 g
250 ml
2 PL
100 g
200 g
100 g
2 strúčiky
3 PL




Postup

  1. 1

    Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1,2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme kukuričnú múku. Na minime necháme prikryté bublať asi 40 minút. Z času na čas premiešame.

  2. 2

    Sušené huby zalejeme 400 ml horúcej vody a na 20 minút necháme napučať. Cibuľu a mrkvu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky. Huby vyžmýkame a nasekáme.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu, huby a krátko opražíme. Rýchlo vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom, vodou z hríbov, pridáme rozmarín, necháme zovrieť a 15 minút varíme na minime. Ochutíme soľou a korením

  4. 4

    Petržlenovú vňať nakrájame, plátky mäsa osolíme a okoreníme. Vložíme do variacej sa omáčky. Prikryté varíme 3 minúty. Po 1,5 minúte obrátime na druhú stranu. Vmiešame petržlenovú vňať a majorán.

  5. 5

    Mäso podávame s polentou a omáčkou na zohriatych tanieroch. kukuričnú múku tesne pred servírovaním posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia