Postup
-
1
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1,2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme kukuričnú múku. Na minime necháme prikryté bublať asi 40 minút. Z času na čas premiešame.
- 2
Sušené huby zalejeme 400 ml horúcej vody a na 20 minút necháme napučať. Cibuľu a mrkvu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky. Huby vyžmýkame a nasekáme.
- 3
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu, huby a krátko opražíme. Rýchlo vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom, vodou z hríbov, pridáme rozmarín, necháme zovrieť a 15 minút varíme na minime. Ochutíme soľou a korením
- 4
Petržlenovú vňať nakrájame, plátky mäsa osolíme a okoreníme. Vložíme do variacej sa omáčky. Prikryté varíme 3 minúty. Po 1,5 minúte obrátime na druhú stranu. Vmiešame petržlenovú vňať a majorán.
- 5
Mäso podávame s polentou a omáčkou na zohriatych tanieroch. kukuričnú múku tesne pred servírovaním posypeme strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu