Srnčí guláš

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

1 kg
100 ml
100-150 g
50 g
3 strúčiky
2 ks
1 krajec

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme odpočívať asi 30 minút.

  2. 2

    Rozpálime masť, pridáme slaninu a uškvaríme ju a za občasného premiešania na nej opečieme mäso a párky Pridáme nakrájanú cibuľu a 10 minút dusíme.

  3. 3

    Potom ochutíme rascou, paprikou, tymianom, podlejeme vínom a dusíme domäkka za občasného premiešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.

  4. 4

    Keď je mäso udusené, guláš dochutíme cesnakom, kečupom a zahustíme nastrúhaným chlebom. Krátko povaríme, aby sa chlieb rozvaril.

  5. 5

    Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Recept je zaradený do kategórií:
Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Dusené, Oprážané, 50 chlapských jedál

Diskusia k receptu

Vymazať
misiaq
parky a kecup? skus to niekedy urobit bez parkov a namiesto kecupu si prepasiruj uvarene paradajky bez supky... namiesto chleba uvar jeden zemiak a rozmixuj ho vo vyvare, na zahustenie je to idealne...