Postup
-
1
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme odpočívať asi 30 minút.
- 2
Rozpálime masť, pridáme slaninu a uškvaríme ju a za občasného premiešania na nej opečieme mäso a párky Pridáme nakrájanú cibuľu a 10 minút dusíme.
- 3
Potom ochutíme rascou, paprikou, tymianom, podlejeme vínom a dusíme domäkka za občasného premiešania. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
- 4
Keď je mäso udusené, guláš dochutíme cesnakom, kečupom a zahustíme nastrúhaným chlebom. Krátko povaríme, aby sa chlieb rozvaril.
- 5
Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu