Údené karé na víne

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a 24 hodín marinujeme.

  2. 2

    Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, potrieme horčicou, vložíme späť do pekáča, pridáme mrkvu, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.

  3. 3

    Mäkké mäso vyberieme, výpek ochutíme soľou a korením, podľa potreby dolejeme vodu a povaríme.

  4. 4

    Mäso podávame nakrájané na plátky, poliate omáčkou

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha