Postup
-
1
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.
- 2
Vo zvyšku oleja urestujeme na plátky nakrájanú zeleninu, ochutíme ju celým korením, tymianom, bobkovým listom a primiešame trochu rajčiakového pretlaku. Miešame ešte 2 minúty, potom zaprášime múkou, dobre premiešame a prilejeme vývar z kostí. Osolíme a pri miernej teplote dusíme pod pokrievkou 30 – 40 minút.
- 3
Omáčku potom prelejeme cez sito na plátky mäsa, prilejeme tokajské víno a odkôstkované hrozno. Pod pokrievkou dusíme, až kým je mäso mäkké.
- 4
Na záver kotlety vyberieme, položíme na taniere a zalejeme tokajskou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu