Bravčové kotlety na tokajský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

600 g
15 g
50 g
80 ml
100 g
100 g
50 g
5 g
2 g
2 ks
30 g
600 ml
200 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.

  2. 2

    Vo zvyšku oleja urestujeme na plátky nakrájanú zeleninu, ochutíme ju celým korením, tymianom, bobkovým listom a primiešame trochu rajčiakového pretlaku. Miešame ešte 2 minúty, potom zaprášime múkou, dobre premiešame a prilejeme vývar z kostí. Osolíme a pri miernej teplote dusíme pod pokrievkou 30 – 40 minút.

  3. 3

    Omáčku potom prelejeme cez sito na plátky mäsa, prilejeme tokajské víno a odkôstkované hrozno. Pod pokrievkou dusíme, až kým je mäso mäkké.

  4. 4

    Na záver kotlety vyberieme, položíme na taniere a zalejeme tokajskou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia