na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegetu
- 2
Takto pripravenú marinádu pomiešame s mäsom a necháme odstáť najmenej hodinu, ale najlepšie cez noc Medzičasom nakrájame cibuľu na tenšie kúsky, papriku na väčšie kusy a olúpané zemiaky na plátky.
- 3
Dno ohňovzdornej nádoby alebo plechu obložíme plátkami slaniny, na slaninu položíme časť zemiakov a papriky, trochu osolíme, vložíme vrstvu marinovaného mäsa a kúsky cibule. Postup ukladania zopakujeme.
- 4
Povrch polejeme trochou oleja a nádobu pevne prikryjeme. Vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme približne 1,5 hodiny. Po hodine všetky zložky zľahka premiešame, prelejeme vínom, pridáme trochu vody, znovu prikryjeme a pečieme ešte pol hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu