Zapekaný guláš

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009
120 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 g
150 g
600 g
400 g
100 ml
5 PL
1 KL
1 KL
1-2 ks
3 strúčiky
1 kl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegetu

  2. 2

    Takto pripravenú marinádu pomiešame s mäsom a necháme odstáť najmenej hodinu, ale najlepšie cez noc Medzičasom nakrájame cibuľu na tenšie kúsky, papriku na väčšie kusy a olúpané zemiaky na plátky.

  3. 3

    Dno ohňovzdornej nádoby alebo plechu obložíme plátkami slaniny, na slaninu položíme časť zemiakov a papriky, trochu osolíme, vložíme vrstvu marinovaného mäsa a kúsky cibule. Postup ukladania zopakujeme.

  4. 4

    Povrch polejeme trochou oleja a nádobu pevne prikryjeme. Vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme približne 1,5 hodiny. Po hodine všetky zložky zľahka premiešame, prelejeme vínom, pridáme trochu vody, znovu prikryjeme a pečieme ešte pol hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia