7-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca.
- 2
Necháme chvíľku vychladnúť a postupne zašľaháme 6 vajec. Plech vytrieme olejom a zdobiacim vrecúškom naň striekame malé venčeky.
- 3
Nechávame dostatočné medzery, pretože venčeky sa počas pečenia zväčšia. Plech vložíme do riadne vyhriatej rúry a pečieme ich asi 7 – 10 minút doružova.
- 4
Venčeky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich rozrežeme na polovice a naplníme krémom.
- 5
Príprava krému: mlieko rozmiešame so žĺtkami, cukrom a Zlatým klasom. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
- 6
Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo, vanilkový cukor a trochu rumu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu