Prekladaný kel s hubami

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
240 g
500-600 g
2 ks
250 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju. Kel rozoberieme na listy, umyjeme ich a krátko povaríme. Na tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, soľ, korenie, papriku, rascu a dusíme domäkka.

  2. 2

    Potom primiešame uvarenú ryžu. Do vymasteného pekáča rozložíme vrstvu kelových listov, na ne dáme ryžu s hubami, postup opakujeme a vrch zakryjeme listami. V smotane rozmiešame vajce a polejeme ňou celý povrch.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.

Diskusia k receptu