Hríbové karbonátky

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
4 ks
100 g
2 ks
3 ks
50 g
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a vyžmýkali, ďalej pridáme podusené hríby, 2 vajíčka, na malé kocky nakrájanú údenú slaninu, soľ, tlčené čierne korenie a štipku majoránu.

  2. 2

    Všetko potom dôkladne prepracujeme, aby v karbonátkach neboli kúsky žemlí. Z pripravenej masy tvarujeme karbonátky, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajíčku s mliekom, strúhanke.

  3. 3

    Vyprážame v rozpálenom tuku po oboch stranách do zlatohneda.

Diskusia k receptu