4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a vyžmýkali, ďalej pridáme podusené hríby, 2 vajíčka, na malé kocky nakrájanú údenú slaninu, soľ, tlčené čierne korenie a štipku majoránu.
- 2
Všetko potom dôkladne prepracujeme, aby v karbonátkach neboli kúsky žemlí. Z pripravenej masy tvarujeme karbonátky, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajíčku s mliekom, strúhanke.
- 3
Vyprážame v rozpálenom tuku po oboch stranách do zlatohneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu