škorica celá

škorica celá ako ingrediencia v receptoch:

  • Medovníkové rezy s vínovým krémom (fotorecept)

    Medovníkové rezy s vínovým krémom (fotorecept)

    V predvianočnom čase som vyskúšala v mojich zákuskoch nové krémy. Prvý bol z čiernej kávy, potom z cappuccina, ďalší bol z kakaa a dnes som vyskúšala vínový krém. Myslím, že všetky boli výborné a...

  • Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa...

  • Tvarohové knedličky s višňami

    Tvarohové knedličky s višňami

    Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty robíme knedličky a varíme ich v horúcej vode (nesmie vrieť) asi 2 – 3 minúty. Po dovarení ich môžeme obaliť v čokoládovej mrveničke....

  • Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

  • Pravá medovina - austrálsky recept

    Pravá medovina - austrálsky recept

    Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, tak nám poradili včely. Prvý rok sme stočili 260 kg medu. Čo s ním? Nahradili sme cukor medom, ...

  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)

    Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si...

  • Višňovo–smotanová torta
  • Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, tak som zvolil toto jedlo. Dusil som až do hustej šťavy a ani jedna cibuľa prilepená. Len na konci som...

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

  • Pečený zázvorový čaj s citrusmi

    Pečený zázvorový čaj s citrusmi

    Přemýšlíte o dárcích na Vánoce? Máte rádi jedlé dárky, které jsou podomácku vyrobené ? A máte rádi štiplavý zázvorový čaj s citronem, který vás prohřeje až do morku kostí a zažehnává nachlazení ? Tak to jste otevřeli...

  • Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)

    Recept som našla v prílohe novín Nachrichten. Je to síce tisíci recept na jablkové pité, ale ja ho robím najradšej. Má menej tuku, aj cukru ako iné a oveľa viac jabĺk. Takže pre môjho...

  • Paradajková polievka od Shukvacika (fotorecept)

    Paradajková polievka od Shukvacika (fotorecept)

    Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa ju čo najlepšie dochutiť, predstavujem Vám výsledok! Základ tejto polievky su lúpane paradajky.

  • Slivkovo-hrušková omáčka

    Slivkovo-hrušková omáčka

    Komerčný recept

  • Terinka s hruškovým pyré

    Terinka s hruškovým pyré

    Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a nalejeme ju do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi...

  • Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou

    Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou

    Keksy a rozpustené maslo spolu rozmixujeme a naplníme pripravené misky, poriadne pritlačíme, aby bol všade rovnaký diel korpusu.

  • Listová zmes s kuracími nugetkami

    Listová zmes s kuracími nugetkami

    Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú horčicu, balzamikový ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame. Postupne za stáleho miešania pridáme olivový olej.

  • Hruškový koláč s čokoládou (fotorecept)

    Hruškový koláč s čokoládou (fotorecept)

    Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik, rýchly a veľmi dobrý.

  • Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

    Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

    Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme sušenú šunku a uzavrieme na štyri hrianky.

  • Bryndzové krokety na hruškovom pyré


Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist