Domáci sirup z višní
mesačník Varecha, 4. júla 2022
Foto: Shutterstock
Do limonád, kokteilov, k zmrzline alebo k pudingu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Višne opláchneme, odstopkujeme, vykôstkujeme a rozpolíme. Preložíme do veľkého hrnca a zasypeme 150 g kryštálového cukru, jemne ich roztlačíme, prikryjeme a necháme hodinu postáť.
- 2
Polovicu limetky opláchneme v horúcej vode a osušíme. Odkrojíme z nej tenkú kôru a tú spolu s 1 paličkou škorice a 1 l vody pridáme k višniam. Za stáleho miešania sprudka 2 – 3 minúty povaríme. Necháme vychladnúť.
- 3
Višne scedíme cez sitko vystlané gázou a nakoniec gázu vyžmýkame. Višňovú šťavu privedieme do varu spolu so zvyšným cukrom a 10 g kyseliny citrónovej, sprudka povaríme asi minútu.
- 4
Prelejeme do 3 vysterilizovaných fliaš s objemom 500 ml, dôkladne uzatvoríme. Sirup vydrží v chladničke aj niekoľko týždňov. Pridávame ho do limonád, kokteilov, k zmrzline alebo k pudingu.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu