Mliečna ryža
Mliečna ryža

Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 30. decembra 2023. Komerčný recept.
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Foto: ryzasos

Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 l
80 g
250 ml tmavočervená (hroznová, ríbezľová)
800 g
1 ks
1-2 ČL
4 PL
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Slivky umyte, rozpoľte a odkôstkujte.

  2. 2

    Ryžu SOS Classic uvarte v mlieku domäkka.

  3. 3

    V hrnci skaramelizujte cukor dozlatista, pokvapkajte ovocnou šťavou, pridajte slivky a škoricu. Prikryte a duste 5 až 10 minút.

  4. 4

    Kukuričný škrob zmiešajte s dvoma lyžicami vody a zahustite ním slivkovú zmes.

  5. 5

    Vyberte škoricu a slivkový kompót nechajte vychladnúť.

  6. 6

    Lieskové orechy zľahka opražte na suchej panvici.

  7. 7

    Marcipán nastrúhajte a pridajte do mliečnej ryže spolu so smotanou. Premiešajte a nechajte odstáť.

  8. 8

    Mliečnu ryžu posypte lieskovými orechami a podávajte so slivkovým kompótom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia