Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Foto: ryzasos
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 l |
|
80 g |
|
250 ml tmavočervená (hroznová, ríbezľová) |
|
800 g |
|
1 ks |
|
1-2 ČL |
|
4 PL |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Slivky umyte, rozpoľte a odkôstkujte.
- 2
Ryžu SOS Classic uvarte v mlieku domäkka.
- 3
V hrnci skaramelizujte cukor dozlatista, pokvapkajte ovocnou šťavou, pridajte slivky a škoricu. Prikryte a duste 5 až 10 minút.
- 4
Kukuričný škrob zmiešajte s dvoma lyžicami vody a zahustite ním slivkovú zmes.
- 5
Vyberte škoricu a slivkový kompót nechajte vychladnúť.
- 6
Lieskové orechy zľahka opražte na suchej panvici.
- 7
Marcipán nastrúhajte a pridajte do mliečnej ryže spolu so smotanou. Premiešajte a nechajte odstáť.
- 8
Mliečnu ryžu posypte lieskovými orechami a podávajte so slivkovým kompótom.
Tiež mliečna ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu