Hruškový kompót
Hruškový kompót

Zavárané hrušky

maspoma - fotkaMäspoma, 29. septembra 2023
Zavárané hrušky
Foto: maspoma

Hrušky sú skvelým ovocím na spracovanie. Možnosti ako ich spracovať a množstvo receptov nájdete na https://www.maspoma.sk/zavarane-hrusky-recept/
Zdroj: https://www.maspoma.sk/zavarane-hrusky-recept/

60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 tvrdé
500 g
3 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Na zaváranie hrušiek si vyberajte tie, ktoré sú tvrdé, bez poškodení a nemajú žiadne náznaky hniloby alebo udretia. Hrušky ošúpte a prekrojte na štvrtiny, menšie kusy stačí prekrojiť na polovice. Môžete odstrániť jadrovníky a všetky „drevité“ časti. Očistené hrušky vkladajte do studenej vody, v ktorej ste rozpustili kyselinu citrónovú. Postačí približne 1 lyžička na liter vody. Kyselina citrónová zabezpečí, že očistené hrušky nezhnednú.

  2. 2

    Vo vode rozpustite kryštálový cukor, pridajte klinčeky a celú škoricu. Nálev na zavárané hrušky môžete priviesť k varu, nie je to ale nevyhnutné.

  3. 3

    Do čistých pohárov naukladajte pokrájané hrušky a zalejte pripraveným nálevom. Snažte sa, aby v každom pohári plávalo niekoľko klinčekov, prípadne ich niekoľko prisypte do každého pohára. Škoricu z nálevu vyberte tesne pred zalievaním.

  4. 4

    Poháre dobre uzavrite viečkom a sterilizujte 20 minút pri teplote 80 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia