Zavárané hrušky
Foto: maspoma
Hrušky sú skvelým ovocím na spracovanie. Možnosti ako ich spracovať a množstvo receptov nájdete na https://www.maspoma.sk/zavarane-hrusky-recept/
Zdroj: https://www.maspoma.sk/zavarane-hrusky-recept/
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na zaváranie hrušiek si vyberajte tie, ktoré sú tvrdé, bez poškodení a nemajú žiadne náznaky hniloby alebo udretia. Hrušky ošúpte a prekrojte na štvrtiny, menšie kusy stačí prekrojiť na polovice. Môžete odstrániť jadrovníky a všetky „drevité“ časti. Očistené hrušky vkladajte do studenej vody, v ktorej ste rozpustili kyselinu citrónovú. Postačí približne 1 lyžička na liter vody. Kyselina citrónová zabezpečí, že očistené hrušky nezhnednú.
- 2
Vo vode rozpustite kryštálový cukor, pridajte klinčeky a celú škoricu. Nálev na zavárané hrušky môžete priviesť k varu, nie je to ale nevyhnutné.
- 3
Do čistých pohárov naukladajte pokrájané hrušky a zalejte pripraveným nálevom. Snažte sa, aby v každom pohári plávalo niekoľko klinčekov, prípadne ich niekoľko prisypte do každého pohára. Škoricu z nálevu vyberte tesne pred zalievaním.
- 4
Poháre dobre uzavrite viečkom a sterilizujte 20 minút pri teplote 80 °C.
Tiež hruškový kompót:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu