Orechovica alebo orechový likér fotorecept
Foto: jjlukas
Likér zo zelených vlašských orechov.
príprava
Postup
-
1
Zelené orechy (zbierané na Jána, ale môžu byť zbierané aj trošku neskôr) nakrájame na plátky.
-
2
Nachystáme si ostatné suroviny.
-
3
Samozrejme aj biely rum (musel som kúpiť 2 ks, keďže som potreboval 1 liter).
-
4
Všetko spolu dáme do väčšej nádoby alebo pohára na zaváranie a zalejeme bielym rumom.
-
5
Potom odložíme na parapet a necháme to tam aspoň 8 týždňov. Občas premiešame a sledujeme ako sa nám mení farba likéru. Po 8 týždňoch môžeme precediť cez sitko. Uvaríme si sirup z cukru a vody (300 g + 300 ml). Po vychladnutí cukrový sirup prilejeme k precedenej orechovici a dáme zase aspoň na 2 týždne na parapet. A po tomto dlhom čakaní už môžeme premiešať a prelievať do fľaštičiek (ja som mal 250 ml).
-
6
No a je to vhodné aplikovať po lyžičkách pri bolestiach žalúdka. Tento liek necháme uložený na tmavom mieste. Nazdravie :D
chcem skusit aj ja s vodkou :D
musim skusit aj s pomarancom