Recepty, kde je rozmarín
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom
steaku a odvtedy ho inak
nerobím. Veľmi ľahký postup...
Focaccia takmer bez čakania
Pečeniu sa moc nevenujem, ale
tento recept ma zaujal. Dáva sa raz
toľko kvasníc a nečaká sa na
vykysnutie cesta....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc.
Druhý deň...
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme
6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...
Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....
Kuracie rizoto
Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu...
Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme
s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej
panvici rozpálime maslo a mäso v...
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...
Orechové sušienky s rozmarínom
Toto je veľmi podobný recept ,
ktorý som zdieľala naposledy, len
namiesto pekanových orechov sa...
Pekanové sušienky s rozmarínom
Múku zmiešame s cukrom, nadrobno nasekaným rozmarínom a rozmixovanými orechmi.
Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito
prísadami pomaly udusíme....
Horúci nápoj Casa Coolinari
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok
stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky....
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so
zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Holubacia paštéta s králičou pečeňou
Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme
na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu,
šalotky, osolíme,...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby
exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky,
bažanty, jarabice, holuby......
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky.
Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ.
Primiešame múku, ...
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...
Focaccia takmer bez čakania
Pečeniu sa moc nevenujem, ale tento recept ma zaujal. Dáva sa raz toľko kvasníc a nečaká sa na vykysnutie cesta....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Viete ako chutne pripraviť „Mateja“? Ak nie, určite si pozrite toto video.
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...
Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....
Kuracie rizoto
Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu...
Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...
Orechové sušienky s rozmarínom
Toto je veľmi podobný recept , ktorý som zdieľala naposledy, len namiesto pekanových orechov sa...
Pekanové sušienky s rozmarínom
Múku zmiešame s cukrom, nadrobno nasekaným rozmarínom a rozmixovanými orechmi.
Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....
Horúci nápoj Casa Coolinari
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky....
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Holubacia paštéta s králičou pečeňou
Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...
Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...