Kuracie prsia s tekvicou a jablkami
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021

Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 100 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 30 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Na zaliatie zeleniny: | |
| 100 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1 vetvička |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kusy. Jablká rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, slaninu a papriku na rezančeky.
- 2
Na masle spolu opražíme slaninu, tekvicu, cibuľu, jabĺčka a papriku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
- 3
Pripravíme si zmes na zaliatie zeleniny – do 100 ml vody dáme med, vermut a horčicu. Pridáme bobkový list a rozmarín. Opraženú zeleninu dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme pripravenou zmenou, premiešame, prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov na približne 20 minút.
- 4
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opražíme na panvici s trochou masla. Potom ich vložíme do pekáča k zelenine a 5 minút v rúre spolu s ňou podusíme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu