Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s tekvicou a jablkami

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 17. októbra 2021
Kuracie prsia s tekvicou a jablkami
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
2 ks
2 ks
1 ks väčšia
100 g
2 strúčiky
30 g
Na zaliatie zeleniny:
100 ml
50 ml
1 vetvička
1 PL
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kusy. Jablká rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, slaninu a papriku na rezančeky.

  2. 2

    Na masle spolu opražíme slaninu, tekvicu, cibuľu, jabĺčka a papriku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Pripravíme si zmes na zaliatie zeleniny – do 100 ml vody dáme med, vermut a horčicu. Pridáme bobkový list a rozmarín. Opraženú zeleninu dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme pripravenou zmenou, premiešame, prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov na približne 20 minút.

  4. 4

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opražíme na panvici s trochou masla. Potom ich vložíme do pekáča k zelenine a 5 minút v rúre spolu s ňou podusíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Večera, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu