Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami fotorecept
Foto: tomassino
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup pre amatérov ako ja :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso odbalíme a postláčame jemne palcami. Poriadne posypeme korením z mlynčeka (z obchodu) a necháme cca 30 min odstáť. Mäso chytí izbovú teplotu.
-
2
Nakrájame zemiaky na kolieska hrubé 2-3 cm, povaríme do mäkka a scedíme. Na panvicu (pre mňa najlepšie Tefal wok) dáme trošku masla a lyžičku oleja roztopiť. Oheň dáme potom na plný výkon a pridáme predvarené zemiaky. Na prudkom ohni ich opečieme do zlatista a vysypeme do misky. Takto orestujeme aj šalotku a potom paradajky (do mäkka). Pridáme všetko do misky a jemne premiešame. Je dôležité, aby ste restovali každé zvlášť.
-
3
Teraz si panvicu očistíme, utrieme servítkou a pridáme maslo a 2PL oleja, vhodíme tam rozmarín a necháme rozpáliť. Steak opekáme prudko 4 min z každej strany (medium rare) pre šťavnatosť. Kto má rád menej ružový, môže nechať dlhšie, ale tým zničí mäso, bude to tuhé. Pozor, mäso otáčame kliešťami, nie vidličkou.
-
4
Na vopred zohriaty tanier (pod vriacou vodou) servírujeme oblohu a steak, ktorý si nezabudnite poriadne posoliť, na vrch pridávam omáčku barbecue. Dobrú chuť ;)
Ďakujem, áno bol trošku odpocinuty....ale dlho som nečakal :)