Jahňací guláš
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 22. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
1,2 kg |
|
500 g |
|
2 PL |
|
4-5 ks stredne veľké |
|
4 ks |
|
2-3 PL extra hustý |
|
5-6 strúčikov |
|
2 PL |
|
vetvička |
|
vetvička |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 2–3 cm veľké kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme, ošúpeme nakrájame na menšie kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na tenké slížiky.
- 2
Do rozpáleného hrnca s masťou pridáme pokrájanú cibuľu, pražíme dozlata, kým začne karamelizovať, pridáme mäso, zatiahneme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku premiešame a pridáme papriku a paradajky. Stíšime oheň a občas premiešame, kým nepustí zmes vlastnú šťavu.
- 3
Pridáme soľ, koreniny, tymian, rozmarín. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme skoro domäkka. Tesne pred dokončením pridáme na zahustenie najemno nastrúhané zemiaky a môžeme podávať. Ako príloha sa hodia halušky, chrumkavý čerstvý chlieb, ale aj varené zemiaky a parená knedľa. Tí, čo majú radi pikantné si môžu dochutiť guláš čili papričkou alebo pikantnou paprikovou pastou.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu