Recepty, kde je rozmarín sušený drvený
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....
Cícerová cesnačka s krutónmi
Táto polievka je naozaj jednoduchá a mňam. Kto ešte nevyskúšal, určite si ju zamiluje...
Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....
Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne....
Cesnakovo-bylinkové žemle
Mäkké a chutné žemle, po ktorých vám bude rozvoniavať celá kuchyňa. K polievke, k...
Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.
Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...
Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou
Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.
Divina na smotane
Tento recept asi každý jeden z
nás robieva podobne, no
predsa ho zverejňujem, nech je...
Cícerová nátierka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a...
Morčacie prsia s jablkami
Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického.
Prvýkrát...
Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...
Rizoto z Kalábrie
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak
rýchle :) Veľmi chutná kombinácia...
Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...
Konfitované bravčové stehno
Alebo pomaly pečené. Kto ako chce. Je to síce zdĺhavá tepelná úprava, ale príprava...
Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami
Veľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou
zeleninou som pripravila veľmi pomalým...
Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom
Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú
polievku so...
Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v
tuku niekoľko hodín s...
Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v
chladničke, ...
Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som
nevyklepala, položila...
Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami
Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“
odrodu, som totiž choval...
Lahodná krémová dubáková polievka
Chodievame raz za čas na túto polievku do talianskej reštaurácie, kde ju taliansky kuchár
pripravuje takú,...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke
Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si...
Polievka z hokkaido tekvičky a batatov
Môj prvý recept na vareche :) Jednoduchá rýchla chutná polievočka ktorú zvládne asi každý ;)
Zapečené plnené prsia Bianco Carezza
Nechcela som už vyprážať, ale spraviť niečo lahšie a možno aj chutnejšie... :)
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....
Cícerová cesnačka s krutónmi
Táto polievka je naozaj jednoduchá a mňam. Kto ešte nevyskúšal, určite si ju zamiluje...
Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....
Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne....
Cesnakovo-bylinkové žemle
Mäkké a chutné žemle, po ktorých vám bude rozvoniavať celá kuchyňa. K polievke, k...
Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.
Ľahké kuracie cacciatore
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku...
Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou
Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.
Divina na smotane
Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je...
Cícerová nátierka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a...
Morčacie prsia s jablkami
Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...
Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...
Rizoto z Kalábrie
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia...
Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...
Konfitované bravčové stehno
Alebo pomaly pečené. Kto ako chce. Je to síce zdĺhavá tepelná úprava, ale príprava...
Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami
Veľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou zeleninou som pripravila veľmi pomalým...
Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom
Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú polievku so...
Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...
Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...
Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...
Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami
Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...
Lahodná krémová dubáková polievka
Chodievame raz za čas na túto polievku do talianskej reštaurácie, kde ju taliansky kuchár pripravuje takú,...
Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...
Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke
Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si...
Polievka z hokkaido tekvičky a batatov
Môj prvý recept na vareche :) Jednoduchá rýchla chutná polievočka ktorú zvládne asi každý ;)
Zapečené plnené prsia Bianco Carezza
Nechcela som už vyprážať, ale spraviť niečo lahšie a možno aj chutnejšie... :)