Foto: eviana
Chodievame raz za čas na túto polievku do talianskej reštaurácie, kde ju taliansky kuchár pripravuje takú, že lepšiu som v živote naozaj nejedla... Dlho Zobraziť celý popisChodievame raz za čas na túto polievku do talianskej reštaurácie, kde ju taliansky kuchár pripravuje takú, že lepšiu som v živote naozaj nejedla... Dlho mi vŕtalo v hlave skúsiť ju aj doma a po dôkladnom naštudovaní chutí a zloženia som si na ňu trúfla... a výsledok bol skvelý, takmer ako od Taliana :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Prípadne ak robíme zo sušených zalejeme na polhodinu vriacou vodou, aby nabobtnali. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením, rozmarínom a soľou. Zalejeme mliekom (ak sme použili sušené zlejeme aj nálev z dubákov).
- 2
V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť.
- 3
Hneď po zovretí odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*****