Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia s jablkami

podravka - fotkapodravka, 1. januára 2018. Komerčný recept.
Morčacie prsia s jablkami
Foto: podravka

Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.

6
porcií
120 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 lyžica
1/2 lyžičky
3 lyžice
2 ks
2 ks
125 ml
2 lyžice
1 - 2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäso posypeme Podravka ochucovadlom, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.

  2. 2

    V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.

  3. 3

    Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.

  4. 4

    Podávanie: Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa chuti.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Evanaaa (3.1.2018 17:30)

jáj ták :) už teraz tomu rozumiem, no na druhej strane sú to 3 hodiny na 80 stupňoch, takže by podľa mňa malo ostať vďaka jablkám šťavnaté, či?
Morčacina nepatrí moc k mojim obľúbeným mäsám, ale takáto kombinácia vyzerá fajn. Nevravím, mnoho krát sme ju pripravovali v zelenom vajíčku a zakaždým to dopadlo skvelo. Darmo u nás fičia najviac ugrilované mäsá, no viem si takto predstaviť aj tento recept

Pridaj komentár k receptu: