Morčacie prsia s jablkami
Foto: podravka
Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
80 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie mäso posypeme vegeta, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
- 2
V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
- 3
Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.
- 4
Podávanie: Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa chuti.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jáj ták :) už teraz tomu rozumiem, no na druhej strane sú to 3 hodiny na 80 stupňoch, takže by podľa mňa malo ostať vďaka jablkám šťavnaté, či?