Hlivová omáčka
Hlivová omáčka

Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 1. augusta 2021

Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne.
Zdroj: https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E

3-4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Omáčka:
100 g
500 g čerstvá
3 strúčiky
200 ml
1 ČL
1 ČL
500 ml
2 PL
 podľa chuti
Kukuričná kaša:
325 ml
325 ml
250 g
100 g
60 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Omáčka: Hlivy umyť, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky. Na zohriatu panvicu dať maslo a hlivy, osmažiť ich do svetlohneda. Na druhej panvici roztopiť maslo, pridať rozdrvený cesnak a smažiť cca 1 minútu. Cesnak zaliať suchým červeným vínom a variť cca 1-2 minúty. Pridať kurací vývar, sójovú omáčku, tymian a rozmarín. Hlivy vložiť do zmesi s vínom a dusiť, kým sa tekutina čiastočne neodparí. Dosoliť podľa chuti.

  2. 2

    Kukuričná kaša: Smotanu na varenie zmiešať s mliekom, pridať soľ a čierne korenie. Priviesť k varu a pridať kukuričnú krupicu. Variť na slabom ohni, kým nebude hotové. Nakoniec pridať nastrúhaný syr a maslo. Dôkladne vymiešať.

  3. 3

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve idem aj aj robiť hlivu, no keďže som ju kupovala ešte vo štvrtok, tak aby mi vydržala do stredy, som si ju pripravila - očistila, pokrájala, zabarila vriacou vodou, potom ochladila a dala zamraziť, len neviem, či som tak dobre spravila, nemáte niekto s tým skúsenosť? A pred varením asi nerozmrazovať?
haji
@evanaaa (2.8.2021 18:58)
Evi, rozmrazovat nemusíš, dáš na pánev na tuk - tak jak jsi zvyklá, trochu posolíš, dáš pokrievku a chvíli dusíš. Ona se rozmrazí, pustí šťávu a pokračuješ dál jak potřebuješ. Jen trošku pohlídat, než pustí šťávu, aby neprihorelo. A nebo včleníš zamrazenú do rozpracované zeleniny na panvici. Není se čeho bát. Hezký večer!
evanaaa
@haji , vďaka, aj som si myslela, tak robím mrazené kupované huby (s vajcom), len som chcela istotu, že sa to nepokazí, keď som to ja takto spracovala......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia