Tekvicová paštéta s domácou brioškou
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20+10 minút
na 185-195 °C
na 185-195 °C
Postup
-
1
Umytú tekvicu pečieme 20 minút na teplote asi 185 °C. Po upečení zbavíme tekvicu šupky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Vypracujeme spolu s maslom na paštétovú konzistenciu. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
- 2
Briošky: Do vlažnej vody pridáme droždie a cukor a necháme vykvasiť. Zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme kvások. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vypracujeme asi 30-gramové guľôčky, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. Pečieme na teplote 195 °C asi 15 minút.
- 3
Paštétu vložíme do misiek, ozdobíme tekvicovými semienkami a podávame s domácou brioškou.
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zo 100 g múky sa dajú urobiť asi 4 briošky.