Tekvicová paštéta
Tekvicová paštéta

Tekvicová paštéta s domácou brioškou

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017
Tekvicová paštéta s domácou brioškou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
20+10 minút
na 185-195 °C

Suroviny

500 g
200 g
1 g
20 g na posypanie
Briošky:
100 g
5 g čerstvé
2 g
50 ml
1 ks
2 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú tekvicu pečieme 20 minút na teplote asi 185 °C. Po upečení zbavíme tekvicu šupky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Vypracujeme spolu s maslom na paštétovú konzistenciu. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

  2. 2

    Briošky: Do vlažnej vody pridáme droždie a cukor a necháme vykvasiť. Zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme kvások. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vypracujeme asi 30-gramové guľôčky, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. Pečieme na teplote 195 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Paštétu vložíme do misiek, ozdobíme tekvicovými semienkami a podávame s domácou brioškou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Koĺko briošiek sa dá urobiť z cesta zo 100g. múky (dve, ako na obrázku)? Alebo... to je rozpis na jeden kus?