Tekvicová paštéta s domácou brioškou

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 27. septembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tekvicová paštéta s domácou brioškou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
20+10 min
na 185-195 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Umytú tekvicu pečieme 20 minút na teplote asi 185 °C. Po upečení zbavíme tekvicu šupky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Vypracujeme spolu s maslom na paštétovú konzistenciu. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

  2. 2

    Briošky: Do vlažnej vody pridáme droždie a cukor a necháme vykvasiť. Zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme kvások. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vypracujeme asi 30-gramové guľôčky, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. Pečieme na teplote 195 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Paštétu vložíme do misiek, ozdobíme tekvicovými semienkami a podávame s domácou brioškou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist