Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. marca 2015
Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept)
Foto: pusta

Veľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou zeleninou som pripravila veľmi pomalým pečením, pridávam zase recept na pohodlné nedeľné Zobraziť celý popisVeľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou zeleninou som pripravila veľmi pomalým pečením, pridávam zase recept na pohodlné nedeľné varenie pre záujemcov

2
porcie
20 minút
príprava
240 + 15 minút
na 80/200 °C

Suroviny

2 ks
100 g
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
2 ks
1 ks
z 1/2 ks citróna




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...poriadne osolila z každej strany, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na panvici som rozohriala maslo s olejom,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na strednom plameni som opražila kuracie stehná najprv z jednej strany, a to kožou dole, nie na silnom, maslo sa nesmie spáliť,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ....potom som ich opiekla z druhej strany, zatiaľ som kuracie stehná položila do pekáčika...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...na ten istý tuk som dala mrkvu, petržlen, pokrájané na hrubé kusy a červenú cibuľu pokrájanú na hrubé kliny,za občasného miešania...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...som nechala zeleninu skaramelizovať,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridala som ju aj s tukom ku kuracím stehnám v pekáčiku, pridala som citrónovú šťavu,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...posypala som všetko rozmarínom a tymiánom, nezakryté som ich vložila piecť do rúry,...

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...ktorú som mala už predhriatu na 80 stupňov C a piekla som pomaly plné 4 hodiny pri tejto teplote na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, na záver som ešte zvýšila teplotu na 200 stupňov C a dopiekla som stehná do peknej zlato - hnedej farby, kým kožička nebola pekne do chrumkava vypečená - asi 15 minút.

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som ich horúce s varenou ryžou basmati, so skaramelizovanou zeleninou a s miešaným šalátom z mladých listov baby špenátu, rukoly a červeného mangoldu.

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kuracie stehná sú veľmi šťavnaté a mäkkučké vo vnútri, sú ako masielko, priam sa rozplývajú v puse, nad jemným mäsíčkom je do chrumkava vypečená kožička, je to veľmi osviežujúce jemné voňavé jedlo po citróne a bylinkách, mali sme včera na obed ako jeden z mojich receptov pohodlného nedeľného varenia v jarných tónoch, ak máte chuť vyskúšajte, prajem vám Dobrú chuť :-)

    Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

klukodvody
No jak jinak pěkně upravené ,srozumitelně nafocené .Jen mně prozraď jestli se to tou horkovzdušnou moc nevysuší .Já mám doma problém ,žena tento způsob má ráda a pro mně by nemusel být myslím použití horkovzduchu .Ptám se proto ,že píšeš nezakryté .Ale to není výhrada to je dotaz ,protože to nevím .
klukodvody
Aha nedočetl jsem do konce kde píšeš že jsou šťavnaté .Tak je ten dotaz zbytečný a určitě vyzkouším ,protože to vypadá opravdu moc pěkně a ta zeleninka musí být také moc fajn tak ukládám do k.k
pusta1
Milý@klukovody , rada ti odpoviem.
nie, nevysuší, skôr by som povedala, že pri takej nízkej teplote ako je táto, teda 80 stupňov C, je ventilátor priam žiadúci. preto nezakryté, ale treba často prelievať výpekom, aby k vysušeniu predsa len nedošlo. to som v postupe zabudla napísať, prepáč mi to.
tiež rada pečiem s ventilátorom, ako tvoja pani manželka. má to svoje výhody. tvoja skúsenosť je správna a otázka je na mieste. pri teplotách nad 140 stupňov pečiem preto zakryté alobalom alebo pokrievkou.
dakujem za otázku, za pochvalu upravenia, zrozumiteľného nafotenia postupu a za krásnu pochvalu receptu. :-)
dúfam, že som ti zodpovedala všetko.
pusta1
@klukovody , ešte som zabudla napísať, že tou úžasne chutnou šťavičkou z výpeku som preliala suchú varenú neosolenú ryžu basmati a krásne dala vyniknúť celej kompozícii jedla.
tá zeleninka spieva, ak máš rád skaramelizovanú zeleninku a perfektne ochutí vypečenú šťavičku :-)
dakujem ti za uloženie do kk.
klukodvody
Děkuji za odpověď a mohu jen říct ,že když jsem to prohlížel se ženou ,tak jen prohlásila že se nemám ptát ale vyzkoušet protože to je s tou teplovzdušnou jinak a nemám se držet jen toho svého v normální troubě .Tak to budu muset opravdu zkusit a tu šťávičku jsem tam viděl a bylo mně jasné její použití .
pusta1
@ellawar , mám tu veľa receptov aj pre hladných ako si ty :-)
spokojne si z nich môžeš vybrať podľa svojej chuti.
nič v zlom, ale je tu viac takých, ktorý majú radšej ľahšie jedlá.
kukulienka71
Z hydiny by som piekla dlho len mastnejšie druhy. kuracinu nie, a určite nie teplovzduchom, ventilátor naozaj suší. včera som piekla bôčik vcelku s kožou tri hodiny na 140°C bez ventilátora, pred koncom som zapla na 5 minút gril zvrchu pre červenú kožu. bol mäkkučký, šťavnatý. Celý čas bol zakrytý, len pri grilovaní už nie. Kurča by som neriskla tým tvojím spôsobom.
pusta1
@ares , prepáč, ale ja tam žiadnu pravopisnú chybu nevidím.
no, aspoň recept sa ti zdá dobrý.
dakujem.
pusta1
@kukulienka71 , neboli kuracie stehná vôbec vysušené, však to neboli kuracie prsia, ale kuracie stehná, ktoré majú dosť tuku, piekli sa v dostatočnom množstve masla, okrem toho 80 stupňov je skutočne veľmi nízka teplota na pečenie, však kvások dávam kysnúť do rúry pri 50 - 60 stupňoch C a tiež nezakrytý.
neviem, ale mne sa zdá piecť bez ventilátora bôčik ešte k tomu s kožou pri tak nízkej teplote 140 stupňov C zase málo, aj ked 3 hodiny a zapiecť grilom 5 minút pred koncom sa mi vidí tiež málo, síce neviem, pri akej teplote.
však ty si môžeš kuracie stehná upiecť podľa seba, ja ich budem piecť znovu tak isto - osvedčilo sa mi to.
medovnicek
tá príprava ma zaujala, recept si ukladám na vyskúšanie, chválim veľmi pekné fotografie:)
radox1
ja vseobecne preferujem pecenie.cize odokryte a nie dusenie-prikryte.

dobre je dat do rury na spodok plny pekac vody,cim sa vytvara hlhko a aspon z casti nahradi konvektomat.konkretne som to pouzil pri pecenej husi.

no ale tu sa stala velka chyba.ak peciem pri 80°,nikdy sa rura nesmie otvarat koli podlievaniu,a uz vobec nie kazdu chvilu,lebo uz aj tak nizka teplota musi by vzdy konstantna,a takto prirodzena klima isla z dviekok von.


kukulienka71
@pusta , jasné, urobím si po svojom. Teraz si tu zase protirečíš, že sa ti zdá nízka teplota na pečenie bôčika, ktorú som udala ja. Pod receptom na bôčik od @radoxa1 , kde má ešte nižšiu teplotu, si mu tvrdila, že si tak už piekla, tak piekla, či nepiekla?:-))
pusta, 22. októbra 2014 o 12:50
poznám, už som ho robila.
krásny recept, fantastické foto.
*****
link k receptu je o koment vyššie
radox1
ale pusta musim vas pochvalit,3 dni ste vydrzala bez pridania receptu,verim ze ste boli na nejakom welnes vikende-k tomu kvalitna masaz, dobra vecera a mozno aj bowling na zaver,alebo ste boli v tatrach stavat snehuliaka a urcite vas neobisla aj dobra gulovacka a vecer speciality v kolibe.
takze plna sil a zazitkov urcite mate nove inspiracie na nove recepty,na ktore sa vsetci tesime.
pusta1
@kukulienka71 , neprotirečím si, piekla som viac bôčikov, ak pri nižšej teplote, tak dlhší čas, alebo vyššia teplota, tam zase kratší čas.
pridám na pomaly pečený bôčik niekoľko linkov:

1.  varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecena-bocikova-rolada-s...


2. varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-peceny-bocik-s-korenenou...


tu kratšie pečený bôčik opri vyššej teplote:

3.  varecha.pravda.sk/recepty/peceny-plneny-bocik-s-kozou-pod...


4.  varecha.pravda.sk/recepty/glazovany-bocik-fotorecept/5679...

prosím, pozri si to, ak chceš.

dakujem za pochvalu tohto receptu, ktorý som pridala dnes, potešila si ma s tou pochvalou aj fotky a dakujem za 5*
pusta1
@radox1 , budte bez obáv, ja bôčik piecť viem, aj pri nižšej aj pri vyššej teplote :-)
neprovokujte tým vašim známym spôsobom, recepty som pridávala každý deň aj za posledné 3 dni.
nie ste ten, komu sa zdôverujem s tým, kedy a kde som bola, nehrozí.
nič vás do toho nie je.
niečo som vám už minule napísala o Ezopovej bájke Líška a hrozno :)))
1x pusta1
ares
Áno @pusta , recept je dobrý. A v tomto, čo si napísala, fakt nevidíš žiadnu chybu???
-nič v zlom, ale je tu viac takých, ktorý majú radšej ľahšie jedlá.
2x ares a kakavo
kukulienka71
@pusta , ty si fakt číslo:-))), najprv spochybníš moje pečenie bôčika pri nižšej teplote, potom naň vytiahneš aj viac svojich receptov a poďakuješ za pochvalu dnešného receptu aj fotky, ktorá sa neudiala. Dala som ti 1* mimochodom, nehnevaj sa. Pekný večer!
tassiedevil
áno, súhlasím, pokiaľ sa to mäsko často polieva, tak to nemôže vyschnú a naviac tá koža tiež zabraňuje vyschýnaniu...preto sa to pečie štyri hodiny a tepelné straty otváraním rúry sú zahrnuté v tom čase...ja zvyknem na konci krátko opiecť v panvici na horúcom oleji alebo masti pekne do červena....pravda, je to trochu časovo náročné, ale kto si to môže dovoliť, prečo nie....:)*****
tassiedevil
sorry, ešte som zabudol dodať: 80 stupňov C vo ventilátorovej rúre sa rovná ako 100 stupňov v obyčajnej rúre....to len pre tých, čo o tom nevedia...
1x pusta1
pusta1
@kukulienka71 , nehnevám sa.
prepáč, prehliadla som poslednú vetu v tvojom komente, tým pádom som si to zle vysvetlila, že tá pochvala patrí mne, nemala si to písať pod môj recept, ale len pod konkrétny recept, ktorý si mala na mysli, nie sem, nestalo by sa. stalo sa.
sorry, o tom pečení bôčiku tebou si stále myslím to isté, čo som napísala včera o 19,17, je mi ľúto. pridala som linky, aby si videla rozdiel.
tak sa nehnevaj ani ty.
nehnevala by som sa, keby si nedala žiadnu hviezdičku.
dakujem.
Pekný deň ti prajem. večer som tu už nebola.
1x pusta1
pusta1
@renulienka , neviem čomu sa smeješ, ty si ešte nikdy nič neprehliadla?
ty si fakt pani Dokonalá a Neomylná :-)
pusta1
@ares , a nie je tu viac ľudí, ktorí majú radšej ľahšie jedlá?
nič v zlom, som napísala preto, aby som sa nikoho nedotkla.
ja v tej vete fakt žiadnu chybu nevidím, ani gramatickú, ani štylistickú.
hádam sme sa pochopili teraz.
dakujem.
pusta1
@ares , prepáč ale vo svojom prvom komentári píšeš o mojej pravopisnej chybe, tak mi ju prosím ťa, ukáž!!!
možno som prehliadla, ja tam pravopisnú chybu teda nevidím.
dakujem ti.
pusta1
@medovnicek ,
@medovnicek , tá príprava je 0K a je skvelá pri teplote 80 stupňov C na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom. :-)
budem rada, ak môj recept vyskúšaš aj ty :-)))
tvoja veľmi pekná pochvala mojich fotiek ma veľmi potešila :-)
dakujem za tvoj záujem, pochvalu receptu a uloženie do kk.
pusta1
@radox1 , budte bez obáv, cez víkend som si veľmi dobre oddýchla, aktívne som relaxovala a veľa spravila pre svoje zdravie.
vaša starostlivosť o mňa je síce dojemná, ale naprosto zbytočná. :-)))
ušetrite si námahu na užitočnejšie veci pre seba. :-)
o mňa sa vy nestarajte!
inak tento váš prehnaný záujem sem pod recepty nepatrí!!!
dakujem.
1x pusta1
pusta1
Milý@tassiedevil , presne tak, správne si to napísal :-)
nehovorím, že všetkým, ale mnohým pečenie s ventilátorom nič nehovorí, väčšina vonkoncom nevie, že ak pečie s ventilátorom, potom je reálna teplota v rúre o 20 stupňov vyššia, ako nastavená na termostate :-)
som rada, že si to potvrdil a vysvetlil, lebo je tu potom veľa zbytočných nedorozumení kvôli zadanej teplote a je im jedno, pri akej funkcii je uvedená.
teda v tomto prípade na termostate 80 stupňov C sa vo ventilátorovej rúre rovná ako 100 stupňov v obyčajnej rúre.
ja som opiekla kuracie stehná na panvici hned na začiatku, tvoj spôsob som ešte neskúšala, ale určite spravím. :-)
dakujem za dobrý tip :-) máš pravdu aj v tom, že prelievanie výpekom počas pečenia v nezakrytom pekáči je započítané do celkového času pečenia :-)
myslím, že sa o tomto špiritizuje alebo z neznalosti, alebo skôr z iného dôvodu a to asi najskôr :-)
samozrejme, že sú stehná šťavnaté pri pečení týmto spôsobom a prelievaní výpekom :-)
dakujem ti za doplnenie a vysvetlenie znalého skúseného kuchára, za tvoju pochvalu a za 5*. od teba si to veľmi vážim, potešil si ma :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@pusta , tá gramatická chyba, o ktorej píše @ares je v slove "ktorí" má byť mäkké "i" (množné číslo)
"nič v zlom, ale je tu viac takých, ktorý majú radšej ľahšie jedlá"
pusta1
@dr , veľmi pekne dakujem, že si mi to rukolapne napísala :-)))
no vidíš, som stará, hlúpa a ešte aj slepá ku všetkému DDDDD
@ares , prepáč, nevidela som to, nie naschvál, ver mi, prosím.
hlboko sa ti za tú hrubú chybu ospravedlňujem. no fuj pre mňa!!!
dakujem ti.
marika21
Recept je dobre popísaný, pofotený, zrozumiteľný. Príležitostne ho vyskúšam. Mám rúru s ventilátorom, viem o čom tu píšete. Zvyknem ju takto používať. Som rada , že o tom píšeš. Keď bola nová nevedela som to s ventilátorom,, čo a ako ,, použiť. Skúšala som. Kto kúpi novú rúru elektrickú s ventilátorom to má tu presne popísané. KK5*
1x pusta1
ares
Ale @pusta , nemusíš sa vôbec ospravedlňovať! Vieš, koľko pravopisných chýb ešte urobíš Ty aj ja, aj všetci ostatní, kým odídeme na iný svet? To, že tam je pravopisná chyba, nič neuberá na kvalite receptu. Ja som si len potreboval trochu pichnúť. Nič v zlom ;-))
pusta1
@ares , vieš, že máš veľkú pravdu :-)
ani nevieš, ako dobre mi padol tvoj postoj, tvoje prepáčenie a tvoje milé slová, ako aj pochvala receptu.
veľmi si to vážim od teba a dakujem ti za všetko.
pusta1
@marika21 ,som veľmi rada, že používaš týmto spôsobom rúru s ventilátorom, vieš veľmi dobre, o čom hovorím, a sama môžeš z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že je to tak.
verím, že to bude odteraz jasné viacerým a pomôže mnohým, o nič iné mi ani nejde.
mrzí ma, že doteraz som sa stretávala so zbytočným nepochopením podaktorých, ale hádam je to už teraz preč, ked ste to potvrdili viacerí.
teší ma, že recept je popísaný zrozumiteľne, dobre a pekne pofotený, že sa ti páči.
preto som ho pridala, aby som predviedla jeden menej známy, ale výborný, spoľahlivý a pohodlný spôsob chutnej prípravy kuracích stehien, budem veľmi rada, ak vyskúšaš tento môj recept :-)
dakujem za pochvalu receptu, za pekné hodnotenie, za uloženie do kk, za 5* a za doplňujúci a vysvetľujúci komentár.
kukulienka71
@pusta1 , výhoda niekoľkohodinového pomalého pečenia či dusenia spočíva práve v tom, že sa o jedlo v rúre nestaráme = neotvárame ho, nepodlievame. Tak neviem, nakoľko pohodové varenie to bolo, keď počas 4 hodín prelievaš? Tento recept je podľa mňa zbytočne komplikovaný (viď: najprv opečieš na panvici, potom pečieš 4 hodiny za sústavného prelievania, aby sa vplyvom ventilátora nevysušilo, a ešte dopekáš 15 minút pod grilom). Ventilátorové pečenie má opodstatnenie práve tam, kde treba pridať grády, aby horúci vzduch viac prúdil, je to dobrá vec, ale nie na pečenie odokrytého kurčaťa, za tým si stojím a aj väčší odborníci odomňa. Pomalé pečenie/dusenie je vhodné pre tie druhy mäsa, ktoré tým získajú na kvalite, mastnejšie druhy mäsa, prerastené kolagénovými vláknami, ktoré sa dlhou prípravou potom priam rozplývajú alebo veľké kusy mäsa a tie, ktoré aj inak potrebujú veľa času k príprave. Kurča s kosťou (tu dve stehienka) tam neradím.
pusta1
@kukulienka71 , to je tvoj názor.
nie je to vôbec komplikované varenie, naopak veľmi pohodlné varenre.
1. kuracie stehná sú podstatne tučnejšie mäso ako kuracie prsia, a okrem toho, tieto stehná majú aj kožu.
2. opečenie stehien trvá na panvici len niekoľko málo minút.
robí sa z dvoch dôvodov:
- koža ak sa vopred opečie, bráni vysušovaniu počas pečenia v nezakrytom pekáči, mäsko pod kožou zostane šťavnaté.
- vopred opečená koža bude chutnejšia a chráni mäsko pod kožou, zostane šťavnaté.
ak nechceš, nemusíš ho robiť, ale je to chutnejšie.
2. ak prelievaš výpekom, tak zase to nerobíš každú minútu, ak to spravíš len každú pol hodinu, tak si preliala výpekom až 8x!!!,pričom prelievanie trvá len krátku chvíľočku, čo nemá negatívny vplyv, naopak pozitívny.
ak nechceš prelievať, tak nemusíš.
3. nepísala som nikde, že som prelievala sústavne.
4.nepísala som nikde, že som dopekala pod grilom.
5. napísala som, že som zvýšila teplotu na 200 stupňov C, pričom som piekla na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, čo znamená teplotu 220 stupňov v obyčajnej rúre, čo je proti pôvodnej teplote vysoký skok smerom nahor v teplote.
6. pečenie s ventilátorom nie je len výhradne pre pomalé pečenie tých druhov mäsa, ktoré spomínaš ty.
7. sú tu aj takí varecháči, ktorí majú odskúšané ventilátorové pečenie pri nízkych teplotách pri pomalom pečení s pozitívnymi skúsenosťami a overené, vid komentáre vyššie.
8. niet dôvodu neodporúčať, ak nemáš odskúšané, ja mám odskúšané a môžem len vrelo odporúčať každému, netreba sa báť tohoto spôsobu pomalého pečenia ani pri kuracích stehnách s kožou a s kosťou, naopak, vrelo odporúčam každému.
myslím, že viac niet čo dodať.
1x pusta1
2010
Sedim na letisku - delayed takze okomentujem : asi som moc stary, ale casove poradie je
1- plody mora,
2 ryby
3 kura
4 bravcove
5 hovadzie
takze u nas je stale teplo plus viem uplne podobne dosiahnem za 1 hodinu bez minania na energiu na 99% + robim kurca ked sa mi nechce varit a naco vykurovat o 3 hodiny dlhsie?
pusta1
@2010 , to je OK.
ale ja ked som robila pomalým pečením kuracíe stehná týmto spôsobom, mala som pre seba k dobru celé 4 hodiny, preto pohodlné nedeľné varenie, mohla som relaxovať, odpočívať alebo porobiť kopec inej práce.
preto si myslím, že je to veľmi dobrý spôsob a pri nižšej teplote neminieš predsa toľko energie ako pri vyššej teplote i ked kratšom čase.
nech si každý vyberie podľa svojich vlastných potrieb a uváženia.
poznámka: u nás je teraz dosť zima, tak sa mi to sálajúce teplo, aj ked nie vysoké, veľmi hodilo :-)
dakujem za tvoj konštruktívny komentár a prajem ti bezpečný a šťastný let :-)

tak preto tento recept.
1x pusta1
pusta1
@katka78 , nie je to absurdné, ja varím zásadne čerstvé, často aj 2xdenne a vždy len toľko čo sa zje na jedenkrát, len zriedka viac.
pokiaľ ide o tvoje vyjadrenie, tak spokojne môžeš takto pripraviť ihned aj 8 stehien, ak vás je viac osôb alebo chceš mať aj na neskôr, ja to pre nás do foroty nerobievam, inak som mohla spraviť za ten čas aj všeličo iné, dokonca relaxovať.
v nedeľu sa nerada naháňam, stačí cez týždeň,
nepovedala som predsa nikomu, že musí robiť len dve stehná alebo že vôbec musí robiť tento recept.
dala som sem skvelý recept a každý sa môže zariadiť podľa seba a vlastných nárokov.
preto sa mi vidí absurdný tvoj komentár, prepáč :-)
1x pusta1
pusta1
@radox1 , opakujete sa stále dokolečka, nevnucujte svoje spôsoby nikomu, nikto vám nebráni robiť si vo vašej kuchyni podľa vášho, nie však v mojej a v mojom recepte :-)))
okrem toho sa v tomto smere viacerí vyjadrili pozitívne na základe vlastných skúseností, čo zase vyvracia vašu teóriu :-)
1x pusta1
radox1
@pusta ,a naco to opakujete,vsak ste to napisali vcera o 13.12,a to ze sa aj ini vyjadrili pozitivne neznamena,ze je to spravne.
zaujala ma vsak jedna vasa veta-v nedeľu sa nerada naháňam, stačí cez týždeň.
preboha,a kto vam kaze sa nahanat s varenim cez tyzden.radsej menej receptov a kvalitnych,ako tuctovych kazdy den s chybami.
pusta1
@radox1 , kto povedal, že sa naháňam s varením???
nezdá sa vám, že pcháte svoj nos do vecí, do ktorých vám vôbec ale vôbec nič nie je.
váš záujem o mňa je až impertinentný.
nevychovávajte ma, neurčujte mi, čo mám alebo nemám robiť, koľko a akých receptov mám pridávať, to nie je na vás, ale len na mne, navyše vám to vôbec neprislúcha.
dajte si pohov a starajte sa o seba!!!
1x pusta1
katka78
@pusta Kuchárka, čo má odvarené ako vy musí vedieť, že existuje X efektívnejších spôsobov tepelnej úpravy dvoch kuracích stehien ako ich 4 hodiny piecť. To nemá žiadnu logiku, zmysel = absurdné. Ešte keby ste robili kurča vcelku, tak by som možno mávla rukou, ale nápad tepelne takto upravovať 2 kúsky kuraťa nemôžem nazvať inak ako absurdný. Pomalé varenie/pečenie je skvelá vec, ale treba zvážiť pri akej surovine a objeme má význam a kde je bezpredmetné.
To je môj názor, vy máte svoj end of story.
pusta1
@radox1 , to ako varíte vy, neznamená vôbec, že práve vy varíte správne!!!!
prestaňte sa už vniucovať!!!
dakujem.
pusta1
@katka78 , áno, viem to, môžeš si tým byť istá!!!
už raz som ti veľmi jasne a dostatočne obšírne odpovedala.
myslím, že stačilo.
vysvetlila som, nebudem sa opakovať.
mne neprekáža, ako robíš ty pre seba, tak ja budem robiť pre seba tak, ako ja chcem a nie ako ty chceš.
ani tento tvoj komentár nemá žiadnu logiku a je preto absurdný.
sústred sa radšej na svoje recepty, mne v tomto radiť nemáš prečo.
dakujem.
pusta1
@radox1 , to je váš recept, nie môj a je robený ináč.
ešte raz a naposledy, nevnucujte sa mi vašimi receptami!!!
dakujem.
1x rela
pusta1
@radox1 , nepleťte si pomalé pečenie pri nízkej teplote s vašim pri vyššej teplote a kratšom čase :-)))
ide o dva úplne odlišné spôsoby!!!