Rizoto z Kalábrie fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 8. februára 2017 20:13
Ďalšie recepty »
Rizoto z Kalábrie (fotorecept)Foto: mariamka

Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept koluje po internete.

30 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
50 g (alebo masť 1:1)
200 ml
1/2 ks
1/2 ks
2 PL
1 malá plechovka
1 ks
2 dl
1 l (bujón)
1 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Čo potrebujeme. Najlepšie si je všetko dopredu pokrájať.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle, oleji/masti alebo kombinácii opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kuracie mäso, opražíme zo všetkých strán. Pridáme papriky, tiež opražíme.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu, opražíme, vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie, vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín. Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni varíme a premiešavame. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža zmäkne, stačí na skus, ona dôjde.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme scedený hrášok, dosolíme, okoreníme, doštipľavíme, podávame. Je to naozaj veľmi chutné a je toho veľa, tak pre regiment :)

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Budem rada, ak vyskúšate, dobrú chuť :)

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist