Foto: mariamka
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept Zobraziť celý popisDnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept koluje po internete.
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
50 g (alebo masť 1:1) |
|
200 ml |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
1 malá plechovka |
|
1 ks |
|
2 dl |
|
1 l (bujón) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Čo potrebujeme. Najlepšie si je všetko dopredu pokrájať.
-
2
Na masle, oleji/masti alebo kombinácii opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kuracie mäso, opražíme zo všetkých strán. Pridáme papriky, tiež opražíme.
-
3
Pridáme ryžu, opražíme, vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie, vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín. Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni varíme a premiešavame. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža zmäkne, stačí na skus, ona dôjde.
-
4
Pridáme scedený hrášok, dosolíme, okoreníme, doštipľavíme, podávame. Je to naozaj veľmi chutné a je toho veľa, tak pre regiment :)
-
5
Budem rada, ak vyskúšate, dobrú chuť :)
@izabella929 vyzerá aj chutí :)
@denyany čítaš mi z duše, aj som sa bála, kedže podobné rizotá treba miešať neustále a vystáť jamu, toto nebolo také hrozné, dúfam, že bude chutiť, ak sa rozhodneš :)
@aja71 u mňa zatiaľ jedli jenom kluci /teda okrem mojej koštovky/ a veľmi im to chutilo, verím, že bude aj tvojim ,,
@kukulienka nevravím, že autentický, aký som kúpila, taký predávam, na večer sa netreba prejedať :)
inak zaujímavé, že aj na druhý deň po ohriatí bolo šťavnaté, ďakujem ešte raz, potom sa ozvite :P
No ved bez toho by to neslo :) dakujem