4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
150 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravím si potrebné suroviny.
-
2
Umytú a očistenú zeleninu nakrájam na vačšie kusy, cesnak pretlačím, pripravím si kurací bujón.
-
3
Vo väčšom hrnci, na rozohriatom oleji prudko opečiem mäso. V tom istom hrnci budem celé jedlo aj variť ("piecť").
-
4
Do výpeku pridám nakrájanú zeleninu a nechám dusiť dve minúty. Potom pridám sušené bylinky, bobkový list, vývar a červené víno. Nechám podusiť daľšie dve minúty.
-
5
Na takto pripravený základ poukladám opečené mäso, prikryjem pokrievkou a dám do rúry vyhriatej na 160 C na dve a pol hodiny (aj viacej, aby sa mäso oddeľovalo od kosti).
-
6
Podávam s kari ryžou s hrozienkami, pripadne so zemiakovou kašou a parenou zeleninkou (hrašok, mrkva, kukurica).
(dúfam, že to nebude nejaká "capina")