Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pikantné dolné kuracie stehná

marienka44 - fotkamarienka44, 28. marca 2021

Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj v akciovej cene. Zobraziť celý popisNedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj v akciovej cene. Rozhodla som sa ich upiecť.
Zdroj: www.toprecepty.cz

6
porcií
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (paličky)
1 ks
Marináda:
2-3 PL
1 PL hustý
1 PL
1 PL
1 KL
1 KL
primerane
primerane
trocha
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie marinády metličkou zmiešame. V pôvodnom recepte bola aj smotana 2 PL (asi sladká) alebo mlieko, čo som vynechala.

  2. 2

    Dolné kuracie nohy som umyla a osušila. Dôkladne som ich obalila marinádou a nechala v chlade postáť celé predpoludnie. Čím dlhšie, tým lepšie.

  3. 3

    Potom som ich preložila do hlineného rímskeho pekáča, ktorého dno som pokryla cibuľou pokrájanou na mesiačiky. Nádobu po marináde som opláchla vodou a pridala do pekáčika.

  4. 4

    Prikryté som piekla asi 40 minút, potom odkryté ešte asi 15 minút. Počas pečenia treba mäsko polievať výpekom. Na záver som zapla aj gril na asi 5 minút, čím stehienka získali peknú hnedú farbu. Mäsko bolo po upečení mäkké, netradičnej chuti a išlo ľahko od kosti. Ako príloha: šťuchané zemiaky a uhorkový šalát.

Diskusia k receptu

3sandra3
@marienka44 super si navarila , aj si ma inšpirovala týmito chutnými kuracími stehnami. Recept si dávam do KK , a najbližšie vyskúšam.
marienka44
@3sandra3 (28.3.2021 18:28)

Ďakujem za koment. Musím sa priznať, že som naraz ale postupne za sebou zjedla 4 stehná zo šiestich. Tá sladko-kyslá chuť je veľmi dobrá.
1x kuko95