Pikantné dolné kuracie stehná
Foto: marienka44
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj
v akciovej cene. Zobraziť celý popisNedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj
v akciovej cene. Rozhodla som sa ich upiecť.
Zdroj: www.toprecepty.cz
porcií
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (paličky) |
|
1 ks |
|
Marináda: | |
2-3 PL |
|
1 PL hustý |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
primerane |
|
primerane |
|
trocha |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie marinády metličkou zmiešame. V pôvodnom recepte bola aj smotana 2 PL (asi sladká) alebo mlieko, čo som vynechala.
- 2
Dolné kuracie nohy som umyla a osušila. Dôkladne som ich obalila marinádou a nechala v chlade postáť celé predpoludnie. Čím dlhšie, tým lepšie.
- 3
Potom som ich preložila do hlineného rímskeho pekáča, ktorého dno som pokryla cibuľou pokrájanou na mesiačiky. Nádobu po marináde som opláchla vodou a pridala do pekáčika.
- 4
Prikryté som piekla asi 40 minút, potom odkryté ešte asi 15 minút. Počas pečenia treba mäsko polievať výpekom. Na záver som zapla aj gril na asi 5 minút, čím stehienka získali peknú hnedú farbu. Mäsko bolo po upečení mäkké, netradičnej chuti a išlo ľahko od kosti. Ako príloha: šťuchané zemiaky a uhorkový šalát.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za koment. Musím sa priznať, že som naraz ale postupne za sebou zjedla 4 stehná zo šiestich. Tá sladko-kyslá chuť je veľmi dobrá.