Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá vašu jedáleň naplní zvodnou vôňou stredomorskej kuchyne. Toto jedlo je Zobraziť celý popisTenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá vašu jedáleň naplní zvodnou vôňou stredomorskej kuchyne. Toto jedlo je s juhovýchodnej časti Talianska.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapnite rúru na 180 °C ( plyn na st. 4 ). Zemiaky oškriabte, pozdížne rozkrojte a nakrájajte priečne na tenké plátky : pevne ich pridržujte pri sebe. Vymastite zapekaciu misku troškou olivového oleja.
- 2
Rozložte polovice zemiakov do zapekanej misky ( Tip : Aby pripravené zemiakové vejáriky udržali tvar, prenášajte ich do zapekacej misky, pomocou širokého noža alebo lopatky, ktorú zasuniete pod nakrájanú polovicu zemiaka. Nôž alebo lopatku držte v jednej ruke a druhou rukou opatrne zosuňte zemiakové plátky do misky ) do úhľadných vejárikov. Čerstvý rozmarín a tymian umyte, osušte papierovou servítkou a z vetvičiek otrhajte lístky.
- 3
Ošúpte cesnak a nasekajte nadrobno. Zmiešajte nasekané čerstvé bylinky a cesnak so strúhankou a touto zmesou rovnomerne posypte zemiakové vejáriky.
- 4
V hrnci rozohrejte maslo, pridajte olivový olej, soľ, čierne korenie a lyžicou rovnomerne polejte zemiaky tak, aby zmes prenikla medzi plátky.
- 5
Pečte asi 40 minút. Nastrúhajte parmezán, posypte zemiaky a pečte ešte 15 minút, až sa na povrchu utvorí zlatá kôrka a vo vnútri zmäknú. Ozdobte vetvičkami čerstvého rozmarínu a podávajte.
- 6
Podávajte ako prílohu ku kuracím rezňom alebo grilovaným jahňacím kotletám ozdobených citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu