Cícerová nátierka
Cícerová nátierka

Cícerová nátierka

podravka - fotkapodravka, 2. januára 2018. Komerčný recept.
Cícerová nátierka
Foto: podravka

Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a vychutnávajte si toto ľahké a lahodné jedlo.

6
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

4 lyžice
1 ks
1/4 lyžičky
1 lyžička (čerstvý prelačený)
480 g
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale.

  2. 2

    Na zahriatom olivovom oleji opečieme najemno nakrájaný pór. Pridáme rozmarín, cesnak, uvarený cícer a všetko spolu zľahka opražíme.

  3. 3

    Zložíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Všetko spolu rozmixujeme v elektrickom mixéri.

  4. 4

    Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.

  5. 5

    Podávanie: Nátierku podávame na opečenom chlebe, s tortillami, krekrami alebo podľa vašej chuti. Môžeme posypať sezamom alebo inými semiačkami.

  6. 6

    Rada: Podľa vašej chuti pridajte viac alebo menej olivového oleja a citrónovej šťavy, aby ste dostali želanú konzistenciu.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: