Cícerová nátierka
Foto: podravka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a vychutnávajte si toto ľahké a lahodné jedlo.
porcií
príprava
Postup
-
1
Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale.
- 2
Na zahriatom olivovom oleji opečieme najemno nakrájaný pór. Pridáme rozmarín, cesnak, uvarený cícer a všetko spolu zľahka opražíme.
- 3
Zložíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Všetko spolu rozmixujeme v elektrickom mixéri.
- 4
Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.
- 5
Podávanie: Nátierku podávame na opečenom chlebe, s tortillami, krekrami alebo podľa vašej chuti. Môžeme posypať sezamom alebo inými semiačkami.
- 6
Rada: Podľa vašej chuti pridajte viac alebo menej olivového oleja a citrónovej šťavy, aby ste dostali želanú konzistenciu.
Tiež cícerová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
super, sme radi, že chutila! :)