Pečené králičie stehná na víne a bylinkách fotorecept
Foto: pusta
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, potom som ich na lôžku z údenej slaniny, cibule a cesnaku Zobraziť celý popisKráličie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, potom som ich na lôžku z údenej slaniny, cibule a cesnaku podliala vínom a domácim vývarom, za prelievania výpekom upiekla.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
5 - 6 veľkých strúčikov |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
150 ml |
|
150 nl |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Králičie stehná som odblanila, umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a vložila do pekáčika.
-
2
Osolila som ich z každej strany, preliala olejom, prikryla pokrievkou a odložila som ich marinovať na noc na 12 hodín do chladničky.
-
3
Na druhý deň som ich ráno vybrala z chladničky, dala som ich zatiaľ na tanier, dno pekáčika som vyložila plátkami údenej slaninky z mangalice,...
-
4
....na ktorú som položila na mesiačiky pokrájanú cibuľu...
-
5
...a marinované králičie stehná.
-
6
Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, posypala tymiánom, rozmarínom,...
-
7
...estragonom a šalviou,...
-
8
...rozhodila som celé strúčiky cesnaku,...
-
9
...podliala som ich suchým bielym vínom Chardonnay, domácim kuracím vývarom, pekáčik som prikryla pokrievkou a vložila piecť do rúry...
-
10
...vyhriatej na 180 stupňov C, piekla som ich prikryté 60 minút, priebežne som ich otáčala a prelievala výpekom, posledných 30 minút som ich piekla už odokryté do krásnej zlato - hnedej farby na povrchu, každý si prispôsobí teplotu a čas podľa vlastnej rúry!
-
11
Upečené králičie stehno som položila na lôžko z cibule, pridala som upečený cesnak, ktorý má príjemne nasládlu chuť, pridala som upečenú údenú slaninku, podávala som so zemiakovým pyré a pred podávaním som ešte všetko posypala posekanou pažítkou.
-
12
odfotené z iného uhla: týmto spôsobom pečený králik je krásne šťavnatý, nádherne voňavý po víne bylinkách a cesnaku, má úžasnú chuť a je výborne premastený údenou slaninkou z mangalice, na ktorej sa piekol, inšpirovala ma francúzska kuchyňa, perfektne sme si pochutnali na tejto lahôdke.
Ešte rybia omáčka, hovädzí tafelspitz a je tam zo všetkého troška.
na vysvetlenie: mala som zlé osvetlenie, nedarilo sa mi za ten svet odfotiť bleskom, pri dennom osvetlení mobilom a s odleskami z antikorového pekáčika. mäsko nebolo podliate krvou, je to spôsobené odrazom svetla pri blesku.
osobne y som si nedala ani jednu jedinú hviezdičku za fotky.
králik je veľmi jemné delikatesné chudé mäsíčko, podobné kuraciemu, vyžaduje dobré premastenie a podľa toho, čím ho ochutíš, takú chuť dostaneš.
ak budeš mať možnosť dostať sa k domácemu králikovi, neváhaj a priprav si králika. budeš určite spokojná :-)
dakujem ti za pochvalu.
neboj, nedám sa znechutiť komentármi o fotkách, však vieme, ktorí sú to, čo sa schovávajú za svojimi viacnásobnými nickmi a potrebujú si pohladkať svoje ego. DDDDD
tú radosť im nespravím. :-)
dakujem za peknú pochvalu a milé slová.
varecha.pravda.sk/recepty/peceny-kralik-na-rasci-a-rozmar...
tiež mám doma v mrazáku ešte domáceho králika od môjho priateľa z jeho vlastného chovu :-)
práve tento recept mu úžasne chutil, aj ty si prídeš na svoje :-)
na dalšieho už sme sa dohodli tiež na niečom dobrom, zase iný recept pripravím s králikom
poteší ma, ak vyskúšaš :-) potom ťa poprosím o spätnú odozvu,určite budeš spokojná aj ty :-)
dakujem ti za pochvalu.
samozrejme, že koreniny môžeš meniť podľa seba, podobne ako pri kurati :-)
teší ma, že sa chystáš vyskúšať práve tento môj receptík a že je to pre teba novinka.:-)))
ja zase rada kúpim aj také suroviny, ktoré ešte nepoznám, poradím sa s tými, ktorí o tom skutočne niečo vedia, sú profíkmi a už také varili a vyznajú sa v tom dobre :-)
tiež mám rada králiky a na mnoho spôsobov, vždy je to niečo iné a mimoriadne chutné.
dakujem ti za uznanie a za pochvalu. potešila si ma. :-)))
K receptu - recept celkom fajn, trosku privela byliniek, ale nechapem co sa stalo s tym masom za surova, vyzera hrozne. Pripada mi to ako zle rozmrazene ci co, jedno stehno oschnute, druhe krvave...
ja mám iný názor, upraviť si môže každý podľa seba.
k tým fotkám, zrejme je výborná, ked je dnes od rána na titulke :-)
správne si to povedal - z fotografiíí sa nenaješ DDDDD
tebe, priateľ môj, napečeného mäsíčka rada naložím nie dupľu,ale koľko ti bude chutiť :-)
dakujem za milé slová!!
moje srdečné podakovanie posielam všetkým tým neznámym, ktorým sa môj receptík na králičie stehná páči, dali mu svoj lajk a zdieľajú ho :-)))
vážim si to a prajem vám, aby vám úžasne chutil :-)