Pečené králičie stehná na víne a bylinkách fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. novembra 2014
Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept)
Foto: pusta

Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, potom som ich na lôžku z údenej slaniny, cibule a cesnaku Zobraziť celý popisKráličie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, potom som ich na lôžku z údenej slaniny, cibule a cesnaku podliala vínom a domácim vývarom, za prelievania výpekom upiekla.

2
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
50 g
1 ks
5 - 6 veľkých strúčikov
1 CL
1 CL
1 CL
1 CL
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
150 ml
150 nl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Králičie stehná som odblanila, umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a vložila do pekáčika.

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolila som ich z každej strany, preliala olejom, prikryla pokrievkou a odložila som ich marinovať na noc na 12 hodín do chladničky.

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň som ich ráno vybrala z chladničky, dala som ich zatiaľ na tanier, dno pekáčika som vyložila plátkami údenej slaninky z mangalice,...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ....na ktorú som položila na mesiačiky pokrájanú cibuľu...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a marinované králičie stehná.

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, posypala tymiánom, rozmarínom,...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...estragonom a šalviou,...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...rozhodila som celé strúčiky cesnaku,...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...podliala som ich suchým bielym vínom Chardonnay, domácim kuracím vývarom, pekáčik som prikryla pokrievkou a vložila piecť do rúry...

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...vyhriatej na 180 stupňov C, piekla som ich prikryté 60 minút, priebežne som ich otáčala a prelievala výpekom, posledných 30 minút som ich piekla už odokryté do krásnej zlato - hnedej farby na povrchu, každý si prispôsobí teplotu a čas podľa vlastnej rúry!

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené králičie stehno som položila na lôžko z cibule, pridala som upečený cesnak, ktorý má príjemne nasládlu chuť, pridala som upečenú údenú slaninku, podávala som so zemiakovým pyré a pred podávaním som ešte všetko posypala posekanou pažítkou.

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    odfotené z iného uhla: týmto spôsobom pečený králik je krásne šťavnatý, nádherne voňavý po víne bylinkách a cesnaku, má úžasnú chuť a je výborne premastený údenou slaninkou z mangalice, na ktorej sa piekol, inšpirovala ma francúzska kuchyňa, perfektne sme si pochutnali na tejto lahôdke.

    Pečené králičie stehná na víne a bylinkách (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

pusta
dakujem za hodnotné komentáre :-)
na vysvetlenie: mala som zlé osvetlenie, nedarilo sa mi za ten svet odfotiť bleskom, pri dennom osvetlení mobilom a s odleskami z antikorového pekáčika. mäsko nebolo podliate krvou, je to spôsobené odrazom svetla pri blesku.
osobne y som si nedala ani jednu jedinú hviezdičku za fotky.
1x pusta
runa
Esteze existuju tie odlesky. Neviem, na co by ste sa vyhovarali,. S tym kralikom nezaobchadzali najsetrnejsie. Maso je jednoznacne podliate krvou. Taka skusena kucharka by to mala poznat. Osobne by som takto nekvalitne maso nikdy nekupila.
jankavaskova
Ja mám rada králiky, sakúsila by som aj podobný spôsob prípravy, koreniny podľa nás a to marinovanie a cibuľové lôžko. To sa mi páči, pre mňa králičia novinka :-). A čo všetko by som si ja nekúpila a ľudia to jedia nemusím hádam písať, nie? ;-)
1x pusta
pusta
@katkat , som rada, že tebe sa môj receptík páči :-)
králik je veľmi jemné delikatesné chudé mäsíčko, podobné kuraciemu, vyžaduje dobré premastenie a podľa toho, čím ho ochutíš, takú chuť dostaneš.
ak budeš mať možnosť dostať sa k domácemu králikovi, neváhaj a priprav si králika. budeš určite spokojná :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta
@micanela , teší ma, že tebe sa môj receptík páči:-)
neboj, nedám sa znechutiť komentármi o fotkách, však vieme, ktorí sú to, čo sa schovávajú za svojimi viacnásobnými nickmi a potrebujú si pohladkať svoje ego. DDDDD
tú radosť im nespravím. :-)
dakujem za peknú pochvalu a milé slová.
pusta
@marianne , veľmi ma teší, že tebe sa môj recept páči. :-)
tiež mám doma v mrazáku ešte domáceho králika od môjho priateľa z jeho vlastného chovu :-)
práve tento recept mu úžasne chutil, aj ty si prídeš na svoje :-)
na dalšieho už sme sa dohodli tiež na niečom dobrom, zase iný recept pripravím s králikom
poteší ma, ak vyskúšaš :-) potom ťa poprosím o spätnú odozvu,určite budeš spokojná aj ty :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta
@jankavaskova , som rada, že tebe sa môj recept páči :-)
samozrejme, že koreniny môžeš meniť podľa seba, podobne ako pri kurati :-)
teší ma, že sa chystáš vyskúšať práve tento môj receptík a že je to pre teba novinka.:-)))
ja zase rada kúpim aj také suroviny, ktoré ešte nepoznám, poradím sa s tými, ktorí o tom skutočne niečo vedia, sú profíkmi a už také varili a vyznajú sa v tom dobre :-)
tiež mám rada králiky a na mnoho spôsobov, vždy je to niečo iné a mimoriadne chutné.
dakujem ti za uznanie a za pochvalu. potešila si ma. :-)))
1x pusta
jujoska
ja sa vzdy musim zabavat, ked @pusta kritizuje inych za viacnasobne nicky a ona ich ma pritom tiez zopar :-D Ukazkovy cynizmus.
K receptu - recept celkom fajn, trosku privela byliniek, ale nechapem co sa stalo s tym masom za surova, vyzera hrozne. Pripada mi to ako zle rozmrazene ci co, jedno stehno oschnute, druhe krvave...
uka424
Králičie mäso je veľmi chutné a diétne, máme ho radi, ale kuchárka tvojich kvalít by nemala takéto mäso presypať 4 druhmi mimoriadne aromatických bylín, čo vyšlo na 2 stehná 4 čl sušenej zmesi, teda ak dobre počítam+ čierne korenie a množstvo cesnaku. Mne sa to dohromady bije. Stačil jeden druh napr. šalvia, ktorá v udanom množstve 1čl by určite postačila. Kvalitu fotiek radšej nehodnotím, tá je veľmi sporná a uberá mäsu na kvalite.
pusta
@uka424 , dakujem za tvoj názor.
ja mám iný názor, upraviť si môže každý podľa seba.
1x pusta
pusta
@uka424 , ten cesnak vcelku pečený, nie je tak aromatický, pečením stratí na ostrosti, je vynikajúci.
k tým fotkám, zrejme je výborná, ked je dnes od rána na titulke :-)
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám, viem, že miluješ králika :-)
správne si to povedal - z fotografiíí sa nenaješ DDDDD
tebe, priateľ môj, napečeného mäsíčka rada naložím nie dupľu,ale koľko ti bude chutiť :-)
dakujem za milé slová!!
pusta
@all
moje srdečné podakovanie posielam všetkým tým neznámym, ktorým sa môj receptík na králičie stehná páči, dali mu svoj lajk a zdieľajú ho :-)))
vážim si to a prajem vám, aby vám úžasne chutil :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia