Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou
Foto: jaad
Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Guľky: | |
500 g (hovädzie alebo bravčové) |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
10 ks |
|
2 ks |
|
2 - 3 PL |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami a rožkami namočenými v mlieku. Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, rozmarín a dobre ešte raz premiešame. Zmes dáme na chvíľu do chladničky, bude sa s ňou ďalej lepšie pracovať.
- 2
Zohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme paradajkové pretlaky a chvíľu restujeme, aby stratily kyslastú chuť. Pridáme nakrájané paradajky, koreniny, bylinky, zalejeme vývarom a necháme podusiť 10 - 15 minút.
- 3
Pripravenú mäsovú zmes vyberieme z chladničky, vytvarujeme z nej guľočky, ktoré rozložíme na pekáč a zalejeme ich pripravenou omáčkou.
- 4
Pečieme odkryté v rúre pri teplote 180 °C asi 30 - 40 minút
- 5
Servírujeme na tanier a posypeme čerstvými (sušenými) bylinkami. U nás bola príloha varené zemiaky, výborné sú však aj špagety alebo tagliatelle. Dobrú chuť :)
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu