Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke fotorecept
Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa Zobraziť celý popisĽahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa z kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Kapsičky: | |
| 12 lístkov (cca) |
|
| 2 ks (filet väčší) |
|
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
| 4 stonky |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 štipka |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 200 ml |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 0,5 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| Dekorácia: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Plnka do kapsičiek: špargľu očistíme a nakrájame na menšie časti, dáme variť v osolenej vode s 1 ČL masla a štipkou cukru.
Medzitým očistíme, nakrájame na drobno šampiňóny a čerstvú petržlenovú vňať, dáme na panvicu olivový olej a na ňom oboje spolu opražíme.
-
2
Keď je špargľa uvarená, vyberieme ju a rozmixujeme na pyré. Vmiešame ju k šampiňónom, spolu s čiernym korením, soľou a smotanou a dobre zamiešame. Postupne pridáme strúhanku a parmezán.
-
3
Kapsičky: Umyjeme lístky čakanky. Kuracie prsia umyjeme a mierne naklepeme, aby bola hrúbka rovnomerná. Osolíme.
Potom každé nakrájame na menšie časti, také, aby sa nám dobre dali zabaliť do lístkov.- 4
Zoberieme lístok, naň uložíme plnku, na ňu kúsok mäsa, zabalíme a zaistíme špáradlami.
- 5
Dáme si rozohriať panvicu s maslom a na ňu postupne uložíme kapsičky a opekáme krátko na prudšom plameni.
- 6
Omáčka: Následne pridáme všetky suroviny na omáčku a premiešame. Panvicu prikryjeme a kapsičky podusíme 10 minút. Potom pokrievku dáme nabok a necháme časť vody z omáčky odpariť.
- 7
Môžeme podávať s prílohou, prípadne ešte dekorovať. Suroviny na mini šalát, ktorý som použila zároveň ako ozdobu, sú spomenuté pri recepte.
- 8
Ako prílohu som dala uvarené a roztlačené zemiaky, poliate omáčkou. Prajem dobrú chuť.
PS: v kapsičke naľavo je vidno plnku, aj na úvodnej foto.
- 4









@babav ďakujem za milé slová :) Je to tak pol na pol, plnku veľmi podobnú som čítala v jednom zo špargľových receptov v mojich knihách, tam som sa inšpirovala. Potom to už bolo o fantázii z takej pozitívnej "núdze", pretože som mala veľa čerstvých surovín a chcela som ich skombinovať tak, aby som ich zúžitkovala čo najviac. :)