Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke fotorecept

elixir - fotkaelixir, 18. mája 2013
Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept)
Foto: elixir

Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa Zobraziť celý popisĽahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si viem viac užiť i teplo a vône jedla šíriace sa z kuchyne.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kapsičky:
12 lístkov (cca)
2 ks (filet väčší)
3 ks
3 ks
4 stonky
2 PL
3 PL
1 PL
1 štipka
1 PL
Omáčka:
200 ml
4 ks
1 ks
0,5 ČL
1 ČL
1 ČL
Dekorácia:




Postup

  1. 1

    Plnka do kapsičiek: špargľu očistíme a nakrájame na menšie časti, dáme variť v osolenej vode s 1 ČL masla a štipkou cukru.
    Medzitým očistíme, nakrájame na drobno šampiňóny a čerstvú petržlenovú vňať, dáme na panvicu olivový olej a na ňom oboje spolu opražíme.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je špargľa uvarená, vyberieme ju a rozmixujeme na pyré. Vmiešame ju k šampiňónom, spolu s čiernym korením, soľou a smotanou a dobre zamiešame. Postupne pridáme strúhanku a parmezán.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapsičky: Umyjeme lístky čakanky. Kuracie prsia umyjeme a mierne naklepeme, aby bola hrúbka rovnomerná. Osolíme.
    Potom každé nakrájame na menšie časti, také, aby sa nám dobre dali zabaliť do lístkov.

  4. 4

    Zoberieme lístok, naň uložíme plnku, na ňu kúsok mäsa, zabalíme a zaistíme špáradlami.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme si rozohriať panvicu s maslom a na ňu postupne uložíme kapsičky a opekáme krátko na prudšom plameni.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Omáčka: Následne pridáme všetky suroviny na omáčku a premiešame. Panvicu prikryjeme a kapsičky podusíme 10 minút. Potom pokrievku dáme nabok a necháme časť vody z omáčky odpariť.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme podávať s prílohou, prípadne ešte dekorovať. Suroviny na mini šalát, ktorý som použila zároveň ako ozdobu, sú spomenuté pri recepte.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu som dala uvarené a roztlačené zemiaky, poliate omáčkou. Prajem dobrú chuť.
    PS: v kapsičke naľavo je vidno plnku, aj na úvodnej foto.

    Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elixir
Vďaka za milý koment, Izka. Dnes sme tu mali také upršané počasie, tak som mala trošku viac času a "hrala" som sa s jedlom :)
lusinkab
jej tak to je krasne :-) ulozim do kk na vyskusanie podla surovin to vyzera byt veeelmi chutne :-)
elixir
@lusinkab som velmi rada, ze sa Ti receptik paci :) dala som si zalezat, verim, ze bude aj Tebe chutit. :)
bozulka
Recept sa mi páči,čakanku nemám,ostatné suroviny si prispôsobím.Mám všetky suroviny v BIO kvalite /aj koreniny/ a oprobujem dať kokosovú alebo sojovú smotanu.Láka ma tá kokosová.Uvidím ako to dopadlo dám vedieť.
babav
Zaujímavý pekny recept ! Je to špecialita nemeckej kuchyne , alebo tvoja ?
elixir
@bozulka ďakujem, som rada, že zaujal :) Keď skúsiš, určite daj vedieť, budem zvedavá aj na Tvoje obmeny a eventuálne aj rada vyskúšam. :) Tá čakanka sa dá isto nahradiť aj inými väčšími listami pevnejšej konzistencie.
@babav ďakujem za milé slová :) Je to tak pol na pol, plnku veľmi podobnú som čítala v jednom zo špargľových receptov v mojich knihách, tam som sa inšpirovala. Potom to už bolo o fantázii z takej pozitívnej "núdze", pretože som mala veľa čerstvých surovín a chcela som ich skombinovať tak, aby som ich zúžitkovala čo najviac. :)
danielas
Famózne. Čakanku som mala včera v rukách, ale nekúpila som, ešte som ju ani nikdy neochutnala. Veru ju kúpim a už viem ako na ňu :-) A už aby to bolo. Sa tešííím.Ďakujem za parádny recept @elixir
elixir
@danielas ďakujem :) Budem veľmi rada, keď skúsiš, inak červená čakanka je chutná, určite odporúčam - treba ju potom čo najčerstvejšiu zjesť, kým je najlepšia, časom postupne horkne - ako i niektoré šaláty.
bozulka
@elixir ,tak som trošku inovovala tento tvoj recept...čakanku som nemala tak som použila činsku kapustu a smotanu som nahradila kokosovým mlieko.Trošku divoké,ale chutilo.Bolo to bez bobkového listu,ten mi tam akosi nepasoval,aby toho nebolo málo,boli zemiaky fritované bez oleja,na tie som mala chuť.Vidíš čo ostalo z tvojho receptu :-) ale inšpirácia výborná.Máš veľmi dobré recepty...!!!
elixir
@bozulka hlavne, že vám chutilo, to je najdôležitejšie... :) Ďakujem za peknú pochvalu.
bozulka
@elixir , ďakujem za vyber medzi obľúbených,si veľmi milá,ale vykať mi nemusíš,my sme tu všetci priatelia... :-)
elixir
@bozulka :) veľmi rada... a to som naozaj nevykala, len hovorievam "u vás doma" napríklad, bo neviem, kto v ktorom prípade pre koľkých varí, atď... a tak aj to "vám" bolo tak myslené. :)